Gazze'de Havadan Atılan Yardımlar Öldürmeye Devam Ediyor!

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, yardım paketlerinin uçaklardan yanlış yerlere atılması nedeniyle 18 kişinin daha ölümüne neden olduğunu açıkladı.
Gazze'de Havadan Atılan Yardımlar Öldürmeye Devam Ediyor!
Kayıt Tarihi: 27.03.2024 02:45 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:13
YAZI
A

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi, uçaklardan atılan yardım paketleri nedeniyle 18 sivilin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada Gazze ahalisine yönelik aç bırakma ve abluka politikasında ABD'nin İsrail'in ortağı olduğuna dikkat çekildi.

Hükümet Enformasyon Ofisi'nin açıklamasında havadan yardım paketleri atılması operasyonunda yapılan yanlışlardan dolayı 18 sivilin daha hayatını kaybettiğine, bunlardan 12'sinin Kuzey Gazze vilayetinin sahili yakınlarında denizde boğularak can verdiğine dikkat çekildi.

Yardım paketlerinin denize atılması sebebiyle açlıktan ölüm tehdidiyle karşı karşıya olan çok sayıda insanın paketlere ulaşmak için denize dalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Açıklamada 6 kişinin de yardımların atıldığı bazı bölgelerde meydana gelen kargaşa ve izdiham sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada havadan yardım atılması işleminin artık bir hayat kurtarma yöntemi değil insanların hayatlarını doğrudan tehdit eden farklı bir öldürme yöntemi haline geldiğine dikkat çekilirken havadan yardım atma işlemleri yapan ülkelere de uyarıda bulunuldu.


Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler