Guterres'ten Refah Sınır Kapısına Ziyaret!

Refah Sınır Kapısını ziyarete eden BM Genel Sekreteri Guterres, dünyaya ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardım erişiminin arttırılması çağrısı yaptı.
Guterres'ten Refah Sınır Kapısına Ziyaret!
Kayıt Tarihi: 24.03.2024 04:14 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:54
YAZI
A

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Bugün Mısır'ın Gazze Şeridi sınırındaki Ariş kentini ziyaret etti.

Guterres, ilk olarak Ariş Hastanesi'nde tedavi gören yaralı Filistinlilerin sağlık durumunu inceledi.

Daha sonra Refah Sınır Kapısı'na geçen Guterres, burada bir basın toplantısı düzenledi. Guterres, dünyaya ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardım erişiminin arttırılması çağrısı yaptı.

Guterres, "Gazze sakinlerine diyoruz ki, tüm dünya halkları olup biteni görüyor ve yanınızda duruyor." dedi.

"Silahları susturmanın ve tüm rehineleri derhal serbest bırakmanın zamanının geldiğini ifade eden Guterres, BM üye ülkelerini UNRWA'yı desteklemeye çağırdı ve örgütünün Gazze'ye yardım akışını kolaylaştırmak için Mısır ile çalışmaya devam edeceğini ekledi.

Guterres, "Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, hepimizin gerçek zamanlı olarak tanık olduğu vahşet karşısında öfkeleniyor. Dünyanın büyük çoğunluğunun sesini taşıyorum: Yeterince gördük. Yeterince yaşadık. Hala insanlığın olduğuna inanıyoruz."

Guterres'in ziyareti, uluslararası çağrılara rağmen Siyonist rejimin Refah'ta büyük bir askeri operasyon başlatma tehdidinde bulunduğu bir zamana denk geliyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler