Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 1 Yılda 23 Ödül

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gerek yurt içi gerekse yurt dışında katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalardan toplamda 23 ödül alarak farklı platformlarda önemli başarılara imza attı.
Güzel Sanatlar Fakültesi’ne 1 Yılda 23 Ödül
Kayıt Tarihi: 16.07.2014 10:42 - Son Güncelleme: 27.04.2024 22:17
YAZI
A

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı boyunca gerek fakülte gerek öğretim üyesi gerekse bölüm ve öğrenci bazında 600’ün üzerinde etkinliğe katılan Güzel Sanatlar Fakültesi, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda Seramik Bölümünden 1, İç Mimarlık Bölümünden 6 ve Resim Bölümünden 16 olmak üzere toplamda 23 ödül aldı. Aynı yarışmalarda İç Mimarlık ve Resim Bölümünden 49 eser de sergilenmeye değer görüldü.

“VERİMLİ BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GEÇİRDİK”

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, “Fakültemizde bu yıl 7 bölüm, 70 öğretim elemanı ve 683 öğrenci ile oldukça başarılı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirdik. Eğitim ve Öğretimimizin bir parçası olarak değerlendirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinliklerde de başarımız her geçen gün artmakta. Yıl boyunca yapılan etkinlikleri biz stratejik planlamamız dahilinde dört grupta değerlendiriyoruz. Bunlar, Fakülte tarafından organize edilenler, öğretim elemanları tarafından yapılanlar, öğrenciler ve bölümler tarafından yapılan etkinliklerdir. Bunların tamamına baktığımız zaman öğrencilerimiz katıldıkları gerek ulusal gerekse uluslararası yarışmalardan 23 ödülle döndüler. Bunun yanı sıra, yine öğrencilerimizin katılmış oldukları yarışmalarda 49 eser ise sergilenmeye değer olarak görüldü. Biraz önce de belirttiğim 4 ana başlıktaki sosyal ve kültürel etkinliklerimize genel olarak baktığımızda ise gerek akademisyenlerimiz, gerekse öğrencilerimiz katıldıkları farklı platformlardaki yarışmalar, sergiler,çalıştaylar, bilimsel toplantılar gibi başta olmak üzere 600’ün üzerinde etkinlikte üniversitemizin adını duyurmayı başardı” diye konuştu.

KENTİN SANATSAL KÜLTÜRÜNE KATKIDA BULUNUYORLAR

Prof. Dr. Elmas, “Fakülte olarak amacımız sadece eğitim-öğretim hizmeti vererek öğrenci yetiştirmek değil. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak yaşadığımız kente karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluğun bilinciyle kentin sanatsal kültürüne katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için de pek çok sergi ve çalışmalarımızı kentle bütünleştirerek gerçekleştiriyoruz” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler