Hatay'da 7 bin 275 Deprem Konutu Teslim Edildi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Hatay'da 7 bin 275 deprem konutu, kura çekimiyle sahiplerine teslim edildi.
Hatay'da 7 bin 275 Deprem Konutu Teslim Edildi
Kayıt Tarihi: 03.02.2024 20:18 - Son Güncelleme: 08.05.2024 00:32
YAZI
A

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Hatay'da 7 bin 275 deprem konutu, kura çekimiyle sahiplerine teslim edildi.

Kura çekimini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 ayda 75 bin konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Deprem felaketinde yitirilen canların yüreklerdeki acısının hala taze olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak." ifadesini kullandı.

2 Ayda 75 Bin Konutu Teslim Edeceğiz

Deprem konutlarının tesliminin devam edeceğini belirten Erdoğan, "Kardeşlerim bu daha başlangıç. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız kesintisiz sürecek. Bölge genelinde inşası süren 40 bin konutu da hak sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz." dedi.



Hataya 2 Yeni Hastane

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin en çok yıkıma yol açtığı Hatay'da iki yeni hastane hizmete alındı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine yığdık." dedi. Konuşmasında muhalefete bir çağrıda bulunan Erdoğan, "Türkiye'deki muhalefeti deprem konusunda polemik yapmak yerine sorumlu davranmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler