Horoz Dövüşüne 80 Bin TL Ceza Kesildi

Konya'nın Ereğli ilçesinde horoz dövüşü ve kumar oynandığına dair gelen ihbar üzerine jandarma operasyon düzenledi. Baskında 7 kişi yakalandı, 6 horoz ele geçirildi.
Horoz Dövüşüne 80 Bin TL Ceza Kesildi
Kayıt Tarihi: 01.02.2024 13:09 - Son Güncelleme: 25.04.2024 08:45
YAZI
A

Konya'nın Ereğli ilçesinde bir hayvan ahırında horoz dövüşü yaptırılarak kumar oynatıldığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri söz konusu adrese baskın yaptı.

Baskında 7 kişi yakalanırken, dövüştürülmeye hazır 6 adet dövüş horozu ele geçirildi.  

Ahır sahibi Y.G. isimli şahsa 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı davranıştan hakkında adli ve idari işlem yapılarak hayvan başına 7 bin 216 TL toplam 43 bin 296 TL para cezası verildi.  

Hayvan dövüştürülmesi esnasında olay yerinde bulunan İ.Ü., T.Y., E.E., H.I.,İ.K. ve İ.C. isimli şahıslara ise kişi başı 6 bin 425 TL olmak üzere toplam 38 bin 555 TL para cezası verildi.

Bahis oyununda kullanılan 6 horoza el konularak Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca Karatay Hayvanat Bahçesi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler