Katil İsrail Lübnan'da Hamas'ı Vurdu

İsrail'in insansız hava aracıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hamas'ın 2 numaralı ismi Salih el-Aruri şehit oldu.
Katil İsrail Lübnan'da Hamas'ı Vurdu
Kayıt Tarihi: 02.01.2024 21:22 - Son Güncelleme: 03.05.2024 17:20
YAZI
A

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlere göre, Beyrut'taki saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri öldü.


Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırıda Hamas ofisi ile bina önünde bulunan park halindeki araçların 2 füzeyle hedef alındığı aktarıldı.



Ajansa göre saldırının ardından İsrail'e ait askeri jetler, Beyrut ve ülkenin güneyindeki Sur şehri semalarında uçuş gerçekleştirdi.

NNA'nın daha önce geçtiği haberde de İsrail'in, "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Beyrut'un Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

Hamas'tan Açıklama

Saldırı sonrası Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Aruri'yi öldürmesi direnişimizi bitirmeyecek" denildi. Açıklamada, Aruri'nin öldürülmesine karşılık verileceği ifade edildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler