Kira Gelirinde Beyanname Süreci Başladı

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren ve bugün başlayan kira beyanname verme süreci 1 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek. (31 martın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle)
Kira Gelirinde Beyanname Süreci Başladı
Kayıt Tarihi: 01.03.2024 12:47 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:26
YAZI
A

Gayrimenkul sahiplerinin, 2023 yılında konutlarından yıllık 21 bin liranın üzerinde, iş yerlerinden ise 150 bin liranın üzerinde kira geliri elde etmeleri durumunda gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.

Gelir vergisi beyanı için mülk sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" internet adresinde bulunan hazır beyanname sistemini kullanabilecekler. Ayrıca, Dijital Vergi Dairesi'nden de hazır beyana ulaşmak mümkün.

2023 yılında yıllık 21 bin lira ve altında mesken kira geliri elde edenler gelir vergisi ödemeyecek. 2024 yılı için gelir vergisi istisnasının 33 bin lira olduğu açıklandı.

Aynı meskene birden fazla kişinin ortak olması durumunda, her bir kişinin kendi hissesine denk gelen kira gelirini beyan etmesi gerekiyor.

Tahakkuk eden vergilerin birinci taksiti için son ödeme süresi 1 Nisan, ikinci taksit için ise 31 Temmuz.

Elektronik ortamda verilmesi zorunlu olan beyannamelerin süresinde verilmemesi durumunda özel usulsüzlük cezası kesilecek.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler