KKTC Başbakanı İstifa Etti

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, istifasını KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu.
KKTC Başbakanı İstifa Etti
Kayıt Tarihi: 03.07.2015 20:24 - Son Güncelleme: 07.05.2024 22:08
YAZI
A
 Öğlen saatlerinde KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Ağustos 2013’te kurulan hükümetin istifasını verdi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, parti içinde yeni bir oluşuma gidildiğini ifade ederek, yeni bir hükümet kurulmasına imkan tanımak adına istifasını sunduğunu belirtti.

"BEN SİZE TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM"

Hizmetlerinden dolayı Başbakan Yorgancıoğlu’na teşekkür eden Akıncı, şunları söyledi:"Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek hizmet verenlere toplum teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek. Ben size 2 yıla yakın süre yürüttüğünüz Başbakanlık görevi nedeniyle, verdiğiniz hizmetler nedeniyle teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da başarılar diliyorum."

"SİZDEN RİCAM YENİ HÜKÜMET OLUŞANA KADAR GÖREVİ SÜRDÜRMENİZ OLACAKTIR"

Parti liderleri ile görüşeceklerini belirten Akıncı, "Daha sonra mecliste çoğunluğu sağlayabilecek olan bir milletvekiline bu görevi vereceğiz. Teamüller vardır. Bu teamüllere uygun hareket edeceğimiz tabiidir. Temennim, bu yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesi. Boşlukta bırakılmamasıdır. Sizden de ricam yeni hükümet oluşana kadar görevi sürdürmeniz olacaktır. Daha sonrasında da yeni hükümet, usulüne göre görevi devralıp yürütecektir. Tekrar başarılarınızın devamını dilerim"dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler