Konya Minibüsçüler Odası Başkanından Açıklama

Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesine ilişkin, "Bu ve bunun gibi canilerin hiçbir kurum ve kuruluşlarda hiçbir meslek gruplarında olmamalarını sağlayarak olaylar vuku bulmadan sorumlu yöneticiler olarak önlemlerimizi almak durumundayız" dedi.
Konya Minibüsçüler Odası Başkanından Açıklama
Kayıt Tarihi: 17.02.2015 18:05 - Son Güncelleme: 04.05.2024 17:59
YAZI
A
 Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, camia olarak Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesini şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Cinayetin vahşice işlendiğini anımsatan Karabacak, "Caninin ara sıra minibüs şoförlüğü yaptığını ve geçimini şoförlükten sağlamadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu ve bunun gibi canilerin hiçbir kurum ve kuruluşlarda hiçbir meslek gruplarında olmamalarını sağlayarak, olaylar vuku bulmadan sorumlu yöneticiler olarak önlemlerimizi almak durumundayız" diye konuştu.

Konya'da ulaşım görevindeki minibüs ve servis şoförlerine şoför olma kriterleri getirdiklerini anlatan Karabacak, şunları kaydetti:
"Olası bir durumda araçlarımıza ulaşmak, yaptığı hız ve kural ihlallerini görmek ve denetim altında tutabilmek amacıyla her bir aracımızı özel yazılımlı araç takip sistemleriyle donattık. Araçlarımız odamız, durak temsilcilerimiz ve araç sahiplerimiz tarafından anlık takip edilmektedir. Şu an 530 aracımızın yaklaşık 200 adedinde aracın içini önünü ve arkasını gösteren kameralar mevcut, bu teknolojiyle tüm araçlarımız suçu önleyen, Konya'nın gören gözü, 'gezici mobeseleri' durumundadır. Konyamıza en iyi ulaşım hizmetini sunmak gayreti içinde olacağımızı tüm Konyamıza arz ederiz."
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler