Konya'da 128 Milyon TL'lik İmza

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 128 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek 22 projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi.
Konya'da 128 Milyon TL'lik İmza
Kayıt Tarihi: 22.02.2024 16:28 - Son Güncelleme: 07.05.2024 14:47
YAZI
A

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 128 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek 22 projenin protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tarımın başkenti Konya'da modern sulama tesislerinden hayvancılığa, seracılığa kadar Konya'yı ihya edecek projelerin altına imzamızı atacaklarını ifade etti.

22 yıldır Türkiye'yi küresel üretim ve inovasyon üssü haline getirdiklerini aktaran Bakan Kacır, "Hayalden gerçeğe dönüşen sayısız projeye sayısız esere hep birlikte imza attık ve şimdi Türkiye Yüzyılı’nı Milli Teknoloji Hamlesi'yle taçlandırarak tam bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefine emin adımlarla yürüyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla büyüme üzerine kurulu ekonomi yaklaşımımızdan taviz vermeden milletimizin refahını yükseltme, devletimizi güçlendirme mücadelemizi kesintisiz sürdürüyoruz." dedi.

İlimizde Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması Gerekiyor

Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen projelerle Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini korumanın yanında zengin kültürel mirasını ekonomik değere dönüştürdüklerini paylaşan Bakan Kacır şöyle konuştu:

"Gıda üretim merkezlerinden Konya'mızın her karış toprağını daha verimli kullanmamızı sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Mevlana Kalkınma Ajansımızla şehrimizde bugüne dek 1.210 projeye 2.2 milyar lira destek olduk. 1.750'den fazla vatandaşımızın istihdamına öncülük ettik. KOP Bölge Kalkınma İdaremizle de sulama, bitkisel üretim, hayvancılık, kültür, turizm, enerji ve imalat sektörlerinde 832 projeye 6.2 milyar lira kaynak sağladık Geniş tarım arazilerine sahip Konya Kapalı Havzası maalesef ülkemizin en az yağış alan bölgesi. Konya Ovası Projesi'ne çarpan etkisi oluşturacak yeni teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmak şehrimizde tarım altyapımız için hayati öneme sahip. Bu nedenle ilimizde su kaynaklarının verimli kullanılması gerekiyor."

Çiftçinin Ambarı Artık Saban Ucunda Değil

İmzalayacakları 22 projeyle Konya'nın tarım ve hayvancılıkta kalitenin ve verimliliğin artırılmasına katkı vereceklerini dile getiren Bakan Kacır, "Çiftçinin ambarı artık saban ucunda değil. Medeniyet ağacını erenlerin kardığı, hoşgörü diyarı, Anadolu'nun kadim hafızası Konya'ya eser kazandırmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz. İnşallah Konya Anadolu'daki varlığımızın, birliğimizin, dirliğimizin sembolü olduğu gibi Türkiye Yüzyılı'nın da teminatı olacak. Biz ülkemizi Türkiye Yüzyılı'nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kalkındırmaya, daha müreffeh yarınlar için soluksuz çalışmaya devam ederken 80 şehrimizde olduğu gibi Konya için de aşkla, şevkle üretmeye devam edeceğiz. Projelerin hayata geçmesinde emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, projelerimizin Konya'ya, üreticilerimize, çiftçilerimize, emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından 128 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek 22 ortak projenin imzaları atıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler