UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu, Konya’da bir araya geldi

UNİKOP Stratejik Planlama Kurulu, Konya’da bir araya geldi
Kayıt Tarihi: 20.12.2023 02:14 - Son Güncelleme: 28.04.2024 13:50
YAZI
A

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Stratejik Planlama Kurulu, Konya’da yapılan toplantıda bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin’in katıldığı toplantıya UNİKOP’a bağlı 12 üniversitenin rektör yardımcıları, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri katıldı.


Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Yozgat’ta düzenlenen 10. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun sonuçları değerlendirildi. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bölgesel kalkınma için proje yaklaşımları ve beklentilerinin ele alındığı toplantıda üniversiteler arası iş birliği zeminleri, temas noktaları ve birlikte başarabilme potansiyelleri görüşüldü.


Toplantıda ayrıca bölgenin kalkınmasında doğal kaynaklar, biyolojik fırsatlar, tarım, sanayi, ticaret, turizm ve sosyokültürel değerlerin projelere konu edilerek bölgenin ve ülkenin kalkınmasına nasıl katkı sağlanabileceği tartışıldı.

Alınan önemli kararlardan biri de her üniversitenin kendi bünyesinde proje üretmeye yönelik çalışma gruplarını oluşturması ve bu gruplar aracılığıyla 2024 yılı Mart ayının ilk haftasında yeni bir toplantı düzenlenmesi oldu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler