Konya'da "Bir Filistin Var" Söyleşisi Düzenlendi

Konya'da Kudüs Çalışma Grubu tarafından "Bir Filistin Var" konulu söyleşi düzenlendi.
Konya'da "Bir Filistin Var" Söyleşisi Düzenlendi
Kayıt Tarihi: 05.01.2024 19:25 - Son Güncelleme: 09.05.2024 03:19
YAZI
A

Taş Bina'da gerçekleştirilen söyleşide; gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik "İsrail Medyası Manipülasyonlar ve Algı Çabaları", muhabir Mücahit Aydemir "Aksa Tufanından Bu Yana Bati Şeria ve Kudüs’te Yaşananlar", yönetmen Tülay Gökçimen ise "Küresel İntifada Hareketi ve Uluslararası Tepkiler" başlıklarında konuşma yaptı.

Filistin'e verilen desteklerle güneşin adeta batıdan doğduğunu dile getiren Gökçimen, "Avusturya, İsveç ve Almanya gibi farklı ülkeler yasak olmasına rağmen Filistin'e destek olmaya devam ediyorlar. İsrail'in o vahşi saldırılarını, o sınırsız vahşetini gördükleri için dünya bir soykırım gerçeğiyle karşı karşıya" dedi.

Gazeteci-Yazar Nuriye Çakmak Çelik, "İsrail Medyası Manipülasyonlar ve Algı Çabaları" başlığında yaptığı konuşmada uluslararası basın kuruluşlarının İsrail’e olan bakış açısını anlatarak şunları aktardı: "Uluslararası medya kuruluşları açısından Gazze’de ortaya çıkan portrenin korkunç bir canavar olduğunu söyleyebilirim. Çünkü şu anda yapılan şey gazetecilik değildir, soykırım ortaklığıdır."

Muhabir Mücahit Aydemir ise, "tüm Filistin coğrafyasında yaşanan zulümlerin başlangıcı olarak baktığımızda bir kere Mescidi-i Aksa’daki statükonun ihlali hiç bu kadar ileri gitmemişti. Biz zaten bir olay bekliyorduk. Çünkü Batı Şeria’da her gün baskınlar oluyor, Mescid-i Aksa’da her gün fanatik Yahudilerin baskınları oluyor. Gözaltılar, tutuklamalar başta olmak üzere birçok olay yaşanıyordu. 7 Ekim’den sonra Filistin direnişi açısından İsrail, büyük bir şok yaşadı. İsrail hükümeti belli etmemeye çalışsa da olağanüstü ayrılıklar var. Ordu, istihbarat ve Netanyahu hükümeti açısından."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler