Konya'da İTO Şehit Muhterem Ak Okulu Açıldı

Konya’da “Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde Selçuklu ilçesine bağlı Sızma kasabasında İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılan 10 derslikli İstanbul Ticaret Odası Şehit Muhterem Ak İlkokulu ve Ortaokulu ile 6 dairelik personel lojmanının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Konya'da İTO Şehit Muhterem Ak Okulu Açıldı
Kayıt Tarihi: 30.11.2012 14:00 - Son Güncelleme: 12.04.2024 15:44
YAZI
A
 Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz, Sızma Belediye Başkanı Mehmet Dığrak, İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Şehit Muhterem Ak’ın kardeşi Kasım Ak, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, kasaba halkı ve öğrenciler katıldı. Açılış töreni, Selçuklu Mehmet Halil İbrahim Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.






“KONYA’NIN GELECEĞİ PARLAK”

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan yaptığı konuşmada, 4 üniversitesi olan Konya’nın 5’inci üniversitesinin kuruluş hazırlığında olduğunu ifade ederek, “Türkiye çok güçlü bir biçimde geleceğe hazırlanıyor. Konya’nın geleceği parlak. Bu çocuklarımız bizden daha iyi bir Türkiye’de doğdular. Ama onların yönetimindeki Türkiye, lider Türkiye olacaktır diye düşünüyorum. Bizim üzerimize düşen sorumluluklarımızı da yerine getirmemiz lazım. Şüphesiz devlet elinden geleni yapıyor. Devletin yaptıklarıyla her şeyin tamam olması mümkün olmuyor.

İhtiyaçlarımız çok. Bu noktada hayırseverlerimizin bizim imdadımıza yetişmesini bekliyoruz. İşte bizim bu imdat çağrımıza İstanbul Ticaret Odası’nın verdiği çok anlamlı cevap nedeniyle İTO Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Okulumuzun Sızma'mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



İTO'DAN 40’IN ÜZERİNDE OKUL

İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO olarak devamlı okullar yaptırdıklarını hatırlatarak, “Bugüne kadar 40’dan fazla okul yaptırdık. Bu Anadolu’da şehitler adına yaptırdığımız okulları da, sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde başladık. Bundan yaklaşık 4 sene evvel biz ilk seçildiğimiz zaman sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Ve o ziyarette sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyefendi bizlere ‘Benim sizlerden iş adamlarımızdan bir isteğim var’ dedi. Biz de, ‘Emredin Cumhurbaşkanımız’ dedik. Dedi ki, ‘Bu milletin eğitimine sahip çıkın. Bu millete okul yaptırın.



Bu milletin şehitlerine sahip çıkın. Bu millet için bu bayrak için kanını dökmüş olanlara sahip çıkın. İsimlerini unutturmayın’ dedi. İşte sayın Cumhurbaşkanımızın yol göstermesiyle bizler İstanbul Ticaret Odası olarak Anadolu’nun kasabalarında köylerinde okullar yaptırmaya başladık” dedi.

"ŞEHİDİN ADI UNUTULMAYACAK"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Fatih Yılmaz ise, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, okulun yapımında emeği geçen İstanbul Ticaret Odası başkanına, üyelerine teşekkür etti. Sızma Belde Belediye Başkanı Mehmet Dığrak ise, “Bir toplumun bir milletin ekonomik, siyasi her bakımdan ilerlemesi, müreffeh halde yaşamını sürdürebilmesi için en önemli unsurlardan bir tanesi eğitim olması gerek.



İşte bu bilinç içerisinde merkezi hükümetimiz, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız ele ele, omuz omuza vererek işte böyle güzel eserler meydana çıkarmaktadır” şeklinde konuştu.

Şehit Muhterem Ak’ın kardeşi Kasım Ak da, “Bu okulumuza kardeşimiz Şehit Muhterem Ak’ı ismi verildiği için çok gururluyum. Kardeşimin ismi okul burada bulundukça unutulmayacaktır. Kardeşimi ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan sağ olsun” dedi.



Konuşmaların ardından okulun ve pansiyonun açılışı protokol üyeleri tarafından dualar eşlinde yapıldı. Sızma Belediye Başkanı Mehmet Dığrak, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’a kendi resminin yer aldığı bir halı hediye etti. Açılışı ardından okulun merdivenlerinde hatıra çektiren protokol üyeleri, sınıfları gezdi. Vali Doğan ve İTO Başkanı Yalçıntaş, öğrenci sıralarında oturarak öğrencilerle sohbet etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler