Konya'da kursu bitiren çobanlar 5 yıldızlı otelde kepenek giydi

Konya’da Sürü Yönetimi Elemanı (Çoban) kurslarında başarılı olan çobanlar düzenlenen törenle kepenek giydi.
Konya'da kursu bitiren çobanlar 5 yıldızlı otelde kepenek giydi
Kayıt Tarihi: 30.04.2014 13:40 - Son Güncelleme: 09.05.2024 00:38
YAZI
A
 

Konya'nın Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Karatay Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ve Konya Damızlık Koyun yetiştiricileri Birliği ve Karatay Ziraat Odası’nın destekleri ile düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı (Çoban) kurslarında başarılı olan çobanlar için 5 yıldızlı Dedeman Otel'de Kepenek Giyme Töreni ve Koyunculuk Semineri gerçekleştirildi. Otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa Vali Muammer Erol, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş ve kursiyerler katıldı. Programda konuşan Karatay İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Esat Altuntaş, bütün mesleklerin kutlanan özel günleri olduğunu belirterek, "30 Nisan’ın Çobanlar Günü olarak kutlanmasını Bakanlığımıza ve ilgililere teklif ediyorum" dedi. 



Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan ise, Türkiye hayvancılığın içerisinde koyun ve keçi yetiştiriciliğinin, hayvancılığın sigortası konumunda olduğunu belirtti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da, 4 ay içerisinde bin 55 kursiyere eğitimlerinin ardından sertifika verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından Vali Muammer Erol, dereceye giren sürü yönetimi elemanlarına sertifika vererek kepenek giydirdi.

Vali Erol, “İnsanoğlu varlığını devam ettirecekse, et ve süt ürünlerinden yiyecek, içecektir. Sağlıklı yaşamak istiyorsa hayvansal gıdalar mutlaka tüketecek. Hayvansal gıdalar olacaksa, et ve süt üretilecek. Et ve süt üretilecekse de birileri bu işlerle uğraşacak. Ne zaman sürü yönetim elemanlarına ihtiyaç olmayabilir? Bir gün makineler kara koyunun, boz eşeğin, karabaşın dilinden anlarsa o zaman ihtiyaç olmayabilir. Ama bugün çobanlara ihtiyaç var ve yarın da olacak. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın yaptıkları işlerin önemini biz biliyoruz. Türkiye’de hayvan varlığı ve et, süt yetiştiriciliği açısından ciddi bir noktaya gelinmişse, özellikle Konya için, bu kardeşlerimizin emeği üzerine kurulan bir zenginlik ve güzelliktir. Ben emekleri ve gayretleri için hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler