Konya'da Tarımsal Yenilik: Böğürtlen

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki tarımsal çeşitliliği artırmak ve meyvecilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla yeni bir proje başlattı. Proje, Doğanhisar ve Hüyük ilçelerinde hayata geçiriliyor.
Konya'da Tarımsal Yenilik: Böğürtlen
Kayıt Tarihi: 04.04.2024 21:13 - Son Güncelleme: 28.04.2024 20:06
YAZI
A

Doğanhisar, vişne üretimiyle, Hüyük ise çilek üretimiyle bilinirken, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün başlattığı proje kapsamında, bu bölgelerde meyvecilik faaliyetleri daha da çeşitlendirilecek.

Üreticilere böğürtlen fidanları ve organik gübre dağıtılarak, tarım ürünlerinin çeşitlendirilmesi hedefleniyor.



"Konyamızda böğürtlen bahçeleri çoğalıyor, organik tarımla taçlanıyor" projesiyle ücretsiz olarak dağıtılan böğürtlen fidanları ve organik gübre, bölge çiftçileri tarafından da olumlu bir şekilde karşılandı.

Proje kapsamında sağlanan desteklerle birlikte, tarım gelirlerinin artması ve yerel ekonominin güçlenmesi bekleniyor.



Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, fidan dağıtımlarının süreceğini ve ilerleyen dönemlerde ceviz, kurtüzümü, gojiberi gibi yüksek gelir potansiyeline sahip meyvelerin de üreticilere destek olarak dağıtılacağını belirtti.

Girişimlerle, Konya'da meyvecilik sektörüne olan ilginin artması ve tarımsal çeşitliliğin sağlanması amaçlanıyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler