Kronik yorgunluğunuzu böyle yenin

Sabahları uyanırken zorlanmanın en önemli nedenlerinden biri de kronik yorgunluk. Uyku saati, beslenme ve strese dikkat ederek yorgunluğu atlatmanız mümkün.
Kronik yorgunluğunuzu böyle yenin
Kayıt Tarihi: 25.05.2015 12:43 - Son Güncelleme: 25.04.2024 09:18
YAZI
A
 Genellikle yoğun çalışma temposuna sahip olanlar, üst düzey yöneticiler ve mükemmeliyetçi kişilerde görülen Kronik Yorgunlu sadece hafif yorgunluk ve isteksizlik gibi belirtiler ile ortaya çıkabileceği gibi, iş hayatındaki verimde ciddi oranda düşüş ve sosyal hayattan kopma gibi sorunlara yol açabilecek kadar şiddetli seyredebiliyor. Hatta kişiyi günlük aktivitelerini bile yapamayacak düzeyde bakıma muhtaç hale bile getirebiliyor. Sanılanın aksine sendrom ‘dinlenmekle’ geçmiyor.

''Hazır gıdalardan kaçının''

Kronik yorgunlukla mücadele yöntemlerini Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan'a sorduk. Beslenmenin kronik yorgunluk üzerindeki etkisine değinen Yerebakan; ''Hazır gıdaların hepsinden kaçmak gerekiyor. Bir markete gidildiğinde poşetlenmiş gıdaların üzerinde içindekiler yazdığını görürsünüz. İçindekiler kısmında örneğin ıspanaktan sonra virgül geliyorsa o ürünü geri koymanız gerekir'' dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler