Kulu'da Engelliler Günü

Konya’nın Kulu ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kulu'da Engelliler Günü
Kayıt Tarihi: 03.12.2012 20:36 - Son Güncelleme: 04.04.2024 16:08
YAZI
A
 Kulu ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla Berem Dede Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle birlikte Atatürk Caddesi’nde ellerinde çeşitli dövizlerle yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından engelli öğrenciler, İlçe Kaymakamı Ayhan Işık, İlçe Mille Eğitim Müdürü Servet Altuntaş ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş’i makamlarında ziyaret etti.

Berem Dede Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ilçede ilk olduğunu ifade eden kurum Müdürü Abbas Kılıçoğlu, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bünyesinde bulunan zihinsel, işitme, bedensel engelli ve otistik bireylere yönelik programlarla hizmetlerini sürdürdüklerini aktardı.



Engelli öğrenciler ve öğretmenleri, ziyaret ettikleri Kulu Kaymakamı Ayhan Işık’a tekerlekli sandalyeye ihtiyaçlarının olduğunu ve çok katlı kurum ve kuruluşlarda bulunan binaların katlarına engelli merdivenleri veya asansörlerinin konulması konusunda taleplerini iletti.



Kulu Kaymakamı Ayhan Işık da, tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerin aileleri tarafından müracaat edildiğinde gerekenin yapılacağını dile getirerek, eski yapılmış olan kurum ve kuruluşlarda engelli merdiveni veya asansörlerin zamanında konulmamış olduğunu kaydetti. Kaymakam Işık, yeni yapılacak kurum ve kuruluşlarda bundan sonra engelli merdivenleri ve asansörlerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.



Geçimini işlettiği çay bahçesiyle sağlayan engelli Malik Erdoğan ise, ‘Engelli olmak sorun değil, engellilerde çalışır’ diyerek, ekmeğini kazanmak için gayret ettiğini ifade etti. İş yerinin önündeki yaprakları elindeki fırçasıyla temizleyen Erdoğan, işini seve seve yaptığını, azmin elinden kurtuluşun olmadığını herkese göstermek istediğini belirtti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler