Kulüplerden TFF'ye Boykot! İftar Programına Katılmadılar

TFF'nin düzenlediği iftara, Süper Lig'den Konyaspor'un da aralarında bulunduğu az zayıda kulüp katıldı. TFF Başkanı Trabzon'da yaşanan olaylarla ilgili ilk kez konuşurken, Kulüpler Birliği'nde bildiri krizi yaşandığı ortaya çıktı.
Kulüplerden TFF'ye Boykot! İftar Programına Katılmadılar
Kayıt Tarihi: 21.03.2024 00:59 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:12
YAZI
A

Kulüp başkanları ve yöneticileri, TFF Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. İftar organizasyonuna, Süper Lig'den Konyaspor'un da aralarında bulunduğu az zayıda kulüp katılım gösterdi. Diğer kulüplerin tepki amaçlı katılım sağlamadıkları iddia edildi.

İftar yemeğinde konuşan Başkan Mehmet Büyükekşi, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylara değindi.

Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mübarek günlerde, özellikle hafta sonu oynanan maçta maalesef istemediğimiz olaylarla karşılaştık. İki kulübümüze de geçmiş olsun diyoruz. Türkiye'nin bu mübarek Ramazan ayında dostluk, sevgi ve kardeşliğe çok ihtiyacı var."

"Söylemlerimizde Dikkatli Olmalıyız"

"Hepimizin bu konuda tüm profesyonel, amatör liglerde daha dikkatli olması gerekiyor. Taraftarlar iki dudağımızdan çıkacak sözlere çok itibar ediyor, onları yönlendiriyoruz. Bu yüzden söylemlerimizde daha dikkatli davranmamız gerekiyor. Neticede futbol bir temaşa oyunu, dostluk, kardeşliğe çağrı yapan oyun. Keyif alınması gereken bir oyun. Bizim de sizden ricamız gençlerimizi, özellikle bu konuda, mutlaka holiganlığa karşı, şiddete karşı, teröre karşı uyanık olmaya davet etmemiz lazım." dedi.

Kulüpler Birliğinde Bildiri Krizi

Öte yandan, Ali Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifa etmesinin ardından, bildiri krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Kulüpler Birliği, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlarla ilgili olarak bir bildiri yayınlayacaktı. Ancak, hazırlanan bildiriye şerh koyan Galatasaray cephesinin metinde TFF Başkanı Büyükekşi'nin istifasını içeren cümleden dolayı bildiriye karşı çıktığı iddia edildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler