Erbaş: Kur'an Kurslarını Çok Önemsiyoruz

Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarını çok önemsediklerini belirterek "Şu an itibarıyla sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti" dedi. Erbaş, Kur'an kurslarının sayısının artmasının ise, gelecekte camilerdeki cemaat sayısını artıracağını söyledi.
Erbaş: Kur'an Kurslarını Çok Önemsiyoruz
Kayıt Tarihi: 22.12.2023 00:54 - Son Güncelleme: 26.04.2024 16:42
YAZI
A

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da yapımı tamamlanan Nafize Havva Yıldırım 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Buradaki konuşmasında Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli projelerinden birisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“4-6 yaş Kur’an kurslarımıza sadece bu yıl 210 bin kadar çocuğumuzu milletimiz bize emanet etti. Sınıflarıyla, oyun alanlarıyla, hocalarıyla örnek bir eğitim kurumudur. Kurslarımızda önce Rabbimizi öğretiyoruz. Peygamberimizin (s.a.s.) en azından ismini, Peygamberimizin çocuklara yönelik tavırları ve davranışları, Onun insanlığa kazandırdığı değerleri, sevgi, saygı nedir? Allah, Peygamber (s.a.s.), vatan sevgisi, büyüklere saygı, küçüklere sevgi, merhamet, şefkat... Bunlar insanoğlunun iyi bir kul olabilmesi için olmazsa olmaz değerleridir ve olması gereken değerlerdir. Bu değerleri biz küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretmezsek büyüdükleri zaman öğrenmeleri çok zor olur.”

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.); “Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz.” hadis-i şerifiyle günümüzdeki eğitim bilimcileri ve çocuk gelişimcilerinin; “İnsanoğlunun karakterinin yüzde 70 kadarı 7 yaşına kadar oluşur” şeklindeki araştırma sonucunun örtüştüğüne işaret etti.

Yeryüzündeki Tüm İnsanlar İslam Nimetinden İstifade Etmeli

Başkan Erbaş, yeryüzünde insanlar huzur içerisinde yaşasın diye Peygamberlerin gönderildiğini ve o Peygamberlerin de İslam’ı getirdiğine dikkati çekerek, “İslam, barış demektir ve yeryüzünde insanoğluna verilen en büyük nimettir. Ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor; ‘Bugün sizin dininizi kemale erdirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Ona İslam adını verdim’ buyuruyor. Demek ki İslam insanoğluna verilen en büyük nimet, yeryüzündeki tüm insanların bu nimetten istifade etmesi için bizim Müslümanlar olarak hem İslam’ı iyi öğrenmemiz hem de iyi yaşamamız ve temsil etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

İslam Toplumunun Örnek Bir Toplum Olmasını İstiyoruz

İslam’ın öğretilmesinin küçük yaşlardan itibaren başladığını belirten Başkan Erbaş, “Gençlerimizi, çocuklarımızı öyle güzel yetiştirelim ki onlar yaşantısıyla, yürüyüşüyle, oturmasıyla, kalkmasıyla, adab-ı muaşeretiyle, görgü kurallarına uymasıyla, küçüklükten itibaren hep örnek olsunlar. İslam toplumunun örnek bir toplum olmasını istiyoruz ve bunun için gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler