Mezar Taşına Öyle Bir Şey Yazdı ki

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 86 yaşındaki emekli müezzin, herkesi şaşkına çevirdi.
Mezar Taşına Öyle Bir Şey Yazdı ki
Kayıt Tarihi: 05.07.2014 11:40 - Son Güncelleme: 28.04.2024 06:55
YAZI
A
 İnebolu ilçesinde 86 yaşındaki emekli müezzin, 6 yıl önce vefat eden eşinin kabrinin yanına yaptırdığı mezarın taşına ölüm tarihi olarak 1 Nisan 2019 yazdırdı.

Tevfikiye Camisi'nin emekli müezzini 86 yaşındaki Hüseyin Çınar,  geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eşi Rüveyde Çınar'ın Hastane Üstü Mezarlığı'ndaki kabrinin yanına kendisi için mezar yeri hazırlattı.

Afyonkarahisar'dan iki kişilik özel mezar taşı getirten Çınar, eşinin adının yanına kendi ismini, altına da ölüm tarihi olarak 1 Nisan 2019'u yazdırdı.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği eşinin yanına defnedilmek istediğini, mezar taşına 1 Nisan 2009 yazdırmasının özel bir anlamı olmadığını söyledi.

2019'u Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılı olması dolayısıyla tercih ettiğini anlatan Çınar, "Kimin ne zaman öleceğini ancak Allah bilir, 86 yaşına girdim. Yaşım belki 90, belki 100 olur. İçimden öyle geldiği için mezar taşıma şimdiden ölüm tarihi yazdırdım. Başka sebebi yok. 1 Nisan da öylesine seçilmiş bir gün. Önemli olan ne zaman öldüğünüz değil, ölümün hayırlısıdır" diye konuştu.

İnebolu'da 27 yıl Türk Kızılayı şube başkanlığı yaptığı için yardımseverliğiyle tanınan Çınar, mezarını görenlerin şaşırdığını, insanların ölmeden mezar taşı yaptırmasına alışkın olmadıklarını dile getirdi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler