Motorine Yine Zam Geliyor!

Akaryakıta geçen hafta gelen zamların ardından yeni bir zam haberi geldi. Sürücüler yeni haftadan itibaren depoyu zamlı dolduracak.
Motorine Yine Zam Geliyor!
Kayıt Tarihi: 27.01.2024 15:32 - Son Güncelleme: 09.05.2024 10:51
YAZI
A
Motorine yine zam geliyor. Motorinin litre fiyatına en son 20 Ocak'ta da 1,15 TL zam gelmişti.

29 Ocak Pazartesi gecesi motorinin litre fiyatına 1 lira 38 kuruş zam gelecek. Böylece litresi hâlihazırda 41 liranın üzerinde olan motorin fiyatı tarihinde ilk kez 43 TL'ye yaklaşacak.

Benzine Zam Var mı?

Benzine ise en son 24 Ocak'ta 1 lira 43 kuruş zam gelmişti. Şu an için benzin fiyatlarında yeni bir fiyat değişimi beklenmiyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satı fiyatı elde ediliyor.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler