Nusret Argun'a 5 Milyon Ver Serbest Kal Teklifi

Paralelciler, hayali delillerle hapse atılan Okyanus Şirketler Grubu’nun sahibi Nusret Argun’a “5 milyon verirsen serbest kalırsın” demiş.
Nusret Argun'a 5 Milyon Ver Serbest Kal Teklifi
Kayıt Tarihi: 09.08.2015 12:36 - Son Güncelleme: 08.05.2024 09:22
YAZI
A
Nusret Argun’un da sanıkları arasında olduğu Okyanus- Final soruşturmaları özel yetkili mahkemeye Özgül Ö. isimli bir şahsın “bana zorla senet imzalattılar” yönündeki beyanı ile taşınmış, ifade sonrası “cebir ve şiddet” kapmasına alınan dosya MİT TIR’ları ihaneti ile anılan Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına havale edilmişti.

Tutuklanan Konya eski KOM Müdürü Anadolu Atayün ve yargı abisi olduğu iddia edilen avukat Memduh Oğuz’un irtibat ağına ilişkin yürütülen soruşturma, senet olayının perde arkasındaki himmet çarkını gözler önüne serdi. Konya eski İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, 17-25 Aralık darbesi sonrası tutuklanan eski polis şefi Yurt Atayün’ün kardeşi Anadolu Atayün ve yargı imamı olduğu öne sürülen avukat Memduh Oğuz’un da sanıkları arasında olduğu paralel yapı soruşturması kapsamında ifade veren Hatem Argun, yapılanmanın kendilerinden 5 milyon TL talep ettiğini belirtti. Dosyanın özel yetkili mahkemeye taşınması amacıyla uydurulan senet tezgahından vazgeçilmesi karşılığında 5 milyon ödeme yapmalarının istendiğini, şikayetçi Özgül Ö.’nün eşi ile Ramazan Ö. ile 3 defa görüştüğünü, son görüşmenin tutuklu sanık Memduh Oğuz’un ofisinde gerçekleştiğini kaydetti.

“5 MİLYON VERİRSENİZ DÜZELTİLİR”

Nusret Argun’un kardeşi Hatem Argun vermiş olduğu ifadesinin ilgili kısmında “Ramazan Ö.’in telefonuna ulaştım ve aynı gün aradım. Ertesi gün randevulaştığımız o tarihte Meram Yaka’da bulunan ofisinde buluştuk. “Yargılamanın her aşamasında senin karına zorla imzalattırıldığı söylenen senetlerden bahsediliyor, hatta bu yargılama bu senetler yüzünden Adana ilinden yapılıyor, sence Nusret Argun karına bu senetlere imzalatma minnetinde bulunur mu” diye sordum. Ramazan Ö. de bana “bu senet konusu sizin bildiğiniz gibi basit bir konu değil, bu işin içinde başka işler var, zaten ne ceza verilirse bunlar üzerinden verilecek, bundan bu kadar basit vazgeçmeyiz, siz de zaten bunun altından kalkamazsınız” dedi. Bunun üzerine Ramazan Ö. “5 milyon Türk Lirası para verirseniz bu işi düzeltiriz” dedi ve yanından ayrıldım.

OĞUZ: PARADAN BAŞKA NE İSTEYECEK?

Konya iline dönünce Ramazan Ö.’i tekrar aradım ve şahısla buluştuk. Ramazan 3 Milyon Türk Lirası’na düştü. Belli bir süre Ramazan Ö. ile ilgili araştırma yaptım. Ramazan Ö.’in avukatlık işlerini Memduh Oğuz isimli bir avukatın takip ettiğini öğrendim. 1 hafta veya 10 gün sonra Memduh Oğuz’un avukatlık bürosuna gittim. Memduh Oğuz’a kendimi tanıttım ve ziyarete geldiğimi söyleyerek “Nusret ARGUN’u tanıyor musun” diye sordum. Bana okul yıllarından beri tanıdığını söyledi. “Ramazan’ı çağıralım, aranızda konuşup anlaşın, zaten Ramazan ne isteyecek paradan başka” diyerek Ramazan’ı telefonla aradı. Ramazan çok kısa bir sürede Memduh OĞUZ’un işyerine geldi. Oğuz siz konuşup anlaşın diyerek bizi yalnız bıraktı. “İstediğin parayı sana getireceğim ama parayı aldıktan sonra ben nerden bileyim sizin doğruları anlatacağınızı” demem üzerine bana ‘parayı bizimle hiç alakası olmayan, ikimizin de güvendiği birine verelim, ben hanımım Özgül’ün yanına bir avukat vereyim, avukatla beraber gitsin, gerçek doğrular ne ise anlatsın, sen de bunu mahkemeden teyit ettikten sonra ben parayı o şahıstan alırım’ dedi ve ayrıldık” şeklinde beyanda bulunduğu ifade edildi.

Yeni Akit


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler