O işletmelere vergi ve stok affı

Hükümet, tarihin en büyük vergi ve stok affını birlikte getirdi.
O işletmelere vergi ve stok affı
Kayıt Tarihi: 14.11.2016 10:11 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:56
YAZI
A
 Eczanelerin, İlaç Takip Sistemi dışında reçetesiz elden sattıkları ilaçlar için Sağlık Bakanlığı stok affı getirirken, Maliye Bakanlığı da kayıtdışı satılan bu ilaçların alım fiyatından vergisini yüzde 50 affetti.

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, af, düzenleme ve denetimlere ilişkin şu açıklamaları yaptı:

ÖNCE AF SONRA SIKI DENETİM

İlaç firmaları daha çok satış için eczanelere promosyon ilaç veriyor. Eczacı bu ilacı elden İTS kaydına girmeden satışını yapıyor. Bunun vergisi de ödenmiyor. Şimdi önce denetim başlatırsak hiçbir eczane bu borcun altından kalkamaz. O yüzden önce af getirdik. Sonra sıkı denetimler başlayacak.

YÜZDE 50 VERGİ İNDİRİMİ

İTS ve E-Reçete'yi birlikte kullanacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. 19 Ağustos'da TBMM'de kabul edilen kanun ile eczanelere stok kayıtlarını fiili duruma uygun hale getirme ve kayıtlarını cezasız ve faizsiz yüzde 50 vergi indirimi getirildi.

REÇETESİZ İLAÇ İTS'YE BİLDİRİLECEK

Kurulacak yeni sistem ile eczacılar, ilaç satışı yaparken önce İTS sistemine girecek. İlaç e-reçete kapsamındaysa satışını sadece reçete ile yapabilecek. Reçetesiz ilacı da İTS'ye bildirerek satışını yapmak zorunda. Stoklarında gözüken ilacı elden satışı yaptığı tespit edilirse müeyyide uygulanacak.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler