Polislerden Sürücülere Emniyet Kemeri Uyarısı

Konya'da Trafik ekipleri emniyet kemerinin önemiyle ilgili sürücülere broşür dağıttı. Son günlerde plakaya yazılarak gönderilen cezalardan ise sürücüler oldukça dertli.
Polislerden Sürücülere Emniyet Kemeri Uyarısı
Kayıt Tarihi: 16.02.2015 15:35 - Son Güncelleme: 28.04.2024 18:36
YAZI
A
 Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez Meram ilçesi Ahmet Özcan Caddesi’nde emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirdi. Trafik ekipleri kent merkezinde çeşitli noktalarda yaptıkları uygulamalarla sürücüleri ’emniyet kemeri takmanın önemi ve emniyet kemerinin doğru kullanımı’ konusunda uyarıda bulunarak broşür dağıttı. Ekipler, emniyet kemeri takmadan trafiğe çıkan bazı sürücülerden araçlarına bindikleri andan itibaren emniyet kemerlerini takmalarını isteyerek bir daha bu duruma düşmemelerini istedi.

Trafik ekiplerinin, emniyet kemeri, cep telefonuyla araç içerisinde konuşma gibi nedenlerden dolayı sürücülerin plakalarına yazılarak gönderilen cezalardan vatandaşlar da dertli. Hiçbirşeyden habersiz 2 hafta içinde evine ceza makbuzu gelen sürücüler şaşırarak bu duruma isyan ediyor.

Son günlerde birçok sürücü, plakaya yazılarak gönderilen cezaların abartılı olduğunu, birkaç trafik cezasının birlikte yazılarak adrese gönderilmesi ve bu yazılan cezaların oldukça yüksek ücretler tuttuğunu belirtiyor. Sürücüler, Trafik ekiplerinin ekip aracı içerisinde dışardan plakaya yazdıkları cezaların daha insaflı olması konusunda dert yanıyor.

Trafikte cezai işlem uygulanması gereken birçok önemli suçun olmasına ve ceza yazılmamasına rağmen, kurallara uygun, vergi borcu ya da herhangi bir eksiği bulunmayan bir araca, küçük bir ihlalde anında ceza yazılarak adrese gönderilmesi de sürücülerin dert yandığı konular arasında.

Trafik polislerinin bu tür uyarılarda bulunmasının daha yapıcı ve uyarıcı olduğunu düşünen sürücüler, birkaç cezanın birlikte adrese yazılarak gönderilmesinin, zaten masrafı çok olan araçlara bir de bu ek ücretlerin eklenmesiyle iyice zor durumda kaldıklarını söylüyor.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler