Ponzi Seçil Davası: Eski Futbolcular Zorla Duruşmaya Getirilecek

Yüksek faiz vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın tutukluğunun devamına karar verildi. Mahkeme ara kararında, Turan, Belözoğlu, İnan ve Muslera'nın duruşmaya gelmesine, karara uymazlarsa zorla getirilmesine hükmetti.
Ponzi Seçil Davası: Eski Futbolcular Zorla Duruşmaya Getirilecek
Kayıt Tarihi: 10.02.2024 01:34 - Son Güncelleme: 04.05.2024 07:21
YAZI
A

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Heyet, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını hükmetti.

Diğer Kararlar

Heyet, Seçil Erzan’ın bankadaki hesap hareketlerinin gönderilmesine, diğer sanıkların tüm bankalardaki hesap hareketlerinin sorulmasına, sanık Ali Yörük ve tanık Semih Kaya arasındaki hesap hareketlerinin istenmesine, sanık Seçil Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven’in tanık olarak zorla getirilmesine karar verdi.

Ara kararın devamında mahkeme, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne, tanıklar Çevik Çeviker, Selçuk Oğuztürk, Nilgün Arabacı, Hakan Kıran ve Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti.

Sanık Erzan hakkındaki devam eden soruşturmaların sorulmasına, 2020-2023 yılları arasında Seçil Erzan ile birlikte çalışan tüm banka personellerinin kimlik bilgilerini isteyen mahkeme, Bozcaada’daki taşınmazın kimler tarafından şerh konulduğunun tespit edilmesine karar verdi.  

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler