Selçuk Turizm’de Oryantasyon Eğitimi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi’ni kazanan birinci sınıf öğrencileri için 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle oryantasyon toplantısı düzenledi.
Selçuk Turizm’de Oryantasyon Eğitimi
Kayıt Tarihi: 29.09.2014 10:53 - Son Güncelleme: 28.04.2024 15:44
YAZI
A
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm Fakültesi’ni kazanan birinci sınıf öğrencileri için 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle oryantasyon toplantısı düzenledi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen toplantıya Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Şafak Ünüvar ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sağır, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantı Turizm Fakültesi’nin barkovizyon gösterisiyle başladı. Dekan Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, “Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 3 yıl önce 97 öğrencisi vardı. Bugün ise yaklaşık olarak 900 öğrencisi bulunuyor. Bu da demek oluyor ki Turizm Fakültesi ailesi her geçen yıl büyüyor. İlk mezunlarımızı bu yıl verdik. Öğrencilerimizin üniversite, fakülte ve kazandığı bölümleri tanıması ve kısa sürede okula adapte olmaları eğitim hayatına ve başarısına da pozitif etki yapmaktadır. Bu nedenle oryantasyon toplantılarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Çukurçayır, “Başarılı olmak için ortaya bir ideal koymanız ve onun için çaba harcamanız gerekiyor. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz o kadar başarılı bir geleceğe sahip olacaksınız. Bu nedenle motivasyonunuzu kıran ve çalışmalarınızı engelleyen her etmenden uzak durmalısınız. 4 yıl çok çabuk geçer ve bu 4 yıllık süreçte ne kadar çaba gösterirseniz gelecekte mesleğinizde o kadar başarılı olursunuz. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Çukurçayır’ın ardından söz alan Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mete Sezgin, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Karaman öğrencilere bölümleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı toplantı, başarılı bir dönem geçirilmesi dileği ve hazırlanan kokteylin ardından sona erdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler