Selçuk Üniversitesinde Beyaz Önlük Töreni

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftası’nda ‘Beyaz Önlük Töreni’ düzenledi.
Selçuk Üniversitesinde Beyaz Önlük Töreni
Kayıt Tarihi: 23.11.2012 12:18 - Son Güncelleme: 10.05.2024 06:03
YAZI
A
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen Beyaz Önlük Töreni’ne Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Necdet Güz, Selçuk Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Selçuk Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi, “Bireyin ağız ve diş sağlığını bozan faktörler, vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır.



Toplum olarak ağız ve diş sağlığı anlayışımızın tamamen değişmesi zorunluluk haline gelmiştir. Diş hekimlerimiz bu noktada sorumluluk gerektiren bir iş icra ederek halkımızın ağız ve diş sağlığının korunmasında her türlü bakım ve tedavilerinde özverili çalışmalarıyla kaliteli sağlık hizmeti verme görevini üstlenmişlerdir” dedi.

Törende önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımını atan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Bugün emek vererek yetiştirdiğimiz fidanların büyüdüğüne, hatta meyve vermeye başladığına şahitlik ettiğimiz bir gündür. Yıllarca büyük uğraş ve emekler sonucu hayata atılmaya hazır hale getireceğimiz öğrencilerimizin bu anlamlı gününde yanında olmak bizim için de ayrı bir kıvanç vesilesidir.



Buradan aldığınız eğitim-öğretim hayatı insana bilginin ötesinde hayata dair de çok şey katar. Sizler de okul hayatınız boyunca hekim olmaya yönelik bilgi ve becerilerin yanı sıra belki de pek farkında olmadan kendinizi ifade edebilme, başkalarını anlayabilme, uygar bir şekilde olumlu ya da olumsuz görüş bildirme, belli bir zaman süresinde mümkün olanı en etkin şekilde ifade edebilme gibi pek çok beceri kazanacaksınız. Bu süreci iyi şekilde değerlendirmenizi dileyerek hepinize başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2011-2012 eğitim-öğretim yılının bahar yarıyılında dereceye giren ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine başarılarından dolayı ‘Onur Belgesi’ verildi. Daha sonra da Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıfında eğitim gören öğrencilere beyaz önlüklerini öğretim üyeleri giydirdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler