Stadyumlara İngiliz Modeli Geliyor

İşe alınacak 30 bin koruma memurunun büyük bölümü stadyum polisi olacak. Eğitimden geçirilecekler ve başka yerde görev yapmayacaklar
Stadyumlara İngiliz Modeli Geliyor
Kayıt Tarihi: 31.10.2013 08:36 - Son Güncelleme: 28.04.2024 23:00
YAZI
A
 Spor­da şid­det ve dü­zen­siz­li­ğin en­gel­len­me­si için bir ara­ya ge­len Genç­lik ve SporBa­kan­lı­ğı, Ada­let Ba­kan­lı­ğı, İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ve Tür­ki­ye Fut­bol Fe­de­rasyo­nu ya­pı­lan top­lan­tı­la­rın ar­dın­dan atı­la­cak adım­la­rı be­lir­le­di. Ön­ce­ki gün TFF ve Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü bir zir­ve da­ha ger­çek­leş­tir­di. Spor Ba­kan­lı­ğı'nın öner­di­ği İn­gil­te­re mo­de­li üze­rin­den ha­re­ket eden ku­rum­lar bir­çok ye­ni ka­rar al­dı.

1) Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de  30 bin ko­ru­ma me­mu­ru alı­na­cak ve bun­la­rın bü­yük bir kıs­mı stad­yum po­li­si ola­rak gö­rev­len­di­ri­le­cek. İn­gil­te­re'de uy­gu­la­nan stad­yum mo­de­li­ne uy­gun ola­rak ta­raf­tar­lar ara­sın­da maç iz­le­yen po­li­ser ge­le­cek. Bu po­lis­ler stad­yum­lar dı­şın­da baş­ka bir yer­de gö­rev­len­di­ril­me­ye­cek. Po­lis­ler gö­re­ve baş­la­ma­dan ön­ce "Spor Gü­ven­li­ği" eği­tim­den ge­çi­ri­le­cek.

2) TFF'nin, EGM'nin bün­ye­sin­de oluş­tu­ru­lan se­yir­den ya­sak­lı ta­raf­tar­la­rın kay­de­dil­di­ği elek­tro­nik bil­gi ban­ka­sı­na eri­şim sağ­lan­ma­sı için alt­ya­pı ça­lış­ma­la­rı ta­mam­la­na­cak.

3) Maç­la­rın risk ana­liz­le­ri ya­pı­la­cak. Bu ana­liz­le­re gö­re em­ni­yet ar­tı­rı­la­bi­le­cek. Sos­yal med­ya is­tih­ba­rat amaç­lı ta­kip edi­le­cek.

4) Ta­raf­tar­la­rın üst ara­ma­la­rı­nın biz­zat po­lis­ler ta­ra­fın­dan ya­pı­la­cak. Tur­ni­ke­ler­den ön­ce iki ay­rı     gü­ven­lik çem­be­ri oluş­tu­ru­la­cak ve bi­let­siz se­yir­ci­ler tur­ni­ke­ler yak­la­şa­ma­ya­cak.

5) Spor ku­lüp­le­ri­nin müsa­ba­ka­lar­da özel gü­ven­lik gö­rev­li­si gö­rev­len­dir­me­si yü­küm­lü­lü­ğü ya­pı­lan top­lan­tı­nın ar­dın­dan kal­dı­rıl­dı. Spor ku­lüp­le­rin bu yü­küm­lü­lü­ğü gü­ven­li bir şe­kil­de ye­ri­ne ge­ti­re­me­di­ği ve ko­ru­ma me­mur­la­rı gö­re­ve baş­la­ya­na ka­dar bu gö­re­vin fede­ras­yon ta­ra­fın­dan ya­pıl­ma­sı ka­bul edil­di. Maç­lar­da ko­ru­ma me­mur­la­rı baş­la­ya­na ka­dar göz­lem­ci po­lis­le­rin gö­rev­len­di­ril­me­si ve mas­raf­la­rı­nın TFF ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­ma­sı alı­nan ön­lem­ler ara­sın­da yer al­dı.

Bugün

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler