Süper Kupa Krizi Sabotaj Girişimidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Kupa maçında yaşanan krizin "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik çok açık bir sabotaj girişimi" olduğunu söyledi. Erdoğan, "inançlar ve ülkeler hedef alınıyor" dedi
Süper Kupa Krizi Sabotaj Girişimidir
Kayıt Tarihi: 02.01.2024 16:09 - Son Güncelleme: 27.04.2024 10:49
YAZI
A

2023 yılı ihracat rakamlarının açıklandığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Kupa'da yaşanan kriz ve Araplara yönelik son dönemde artan ırkçı yaklaşımlara dikkat çekti.

Sabotaj Girişimi

"Türkiye dostlarının sayısını artırmaya devam edecek. Provokasyonlarla, art niyetli söylemlerle, ülkemizi bölgedeki ortaklarından, tarihi bağlarının olduğu kardeş ülkelerden koparma girişimlerinin farkındayız." diyen Cumhurbaşkanı, "Yaz aylarında turizmi baltalamaya yönelik bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir dalganın muhalefetin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. İnançlar ve ülkeler hedef alınıyor." dedi.

Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:  

"İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Muhalefet de gündeme gelmek uğruna bu pespaye ve tehlikeli nefret siyasetine gönülllü figüranlık yapmaktadır. Zor zamanlarımızda yanımızda olan kardeş ülkeleri hedef alması tesadüf değil. Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız. Türkiye merkezli ama küresel perspektifli bir anlayışla dış siyasetimizi şekillendirdik, bundan geri gidiş kesinlikle olmayacak."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler