Tebessüm Ettiren Kurbanlık Taşıma Manzaraları

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kurban bayramının gelmesi ile birlikte hayvan pazarında günlerdir devam eden yoğunluk daha da arttı.
Tebessüm Ettiren Kurbanlık Taşıma Manzaraları
Kayıt Tarihi: 03.10.2014 11:44 - Son Güncelleme: 24.04.2024 00:58
YAZI
A
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kurban bayramının gelmesi ile birlikte hayvan pazarında günlerdir devam eden yoğunluk daha da arttı.

Vatandaşların büyük bölümü Arife günü olması nedeniyle dini vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurbanlık alımı için Beyşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nın yolunu tuttu.

Burada ilçe içerisinden ve dışından satış için getirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanları kurbanlık olarak tercih eden vatandaşlar, satın aldıktan sonra evlerine götürürken tebessüm ettiren görüntülere de yol açtı.



Bazı vatandaşlar kurbanlıkları gidecekleri yere götürmek için üç tekerlekli motor ya da nakil yapan kamyonet gibi araçları tercih ederken, bazıları da kendilerine ait özel otomobil ya da minibüslere bindirerek evlerine götürdü.

Otomobil ve minibüslerin bagajlarına bindirilen küçükbaş kurbanlıklardan bazılarını da vatandaşlar kendi oturdukları araçların arka koltuklarına yerleştirdi. Araçların koltuklarında oturarak seyahat eden kurbanlıklar trafikte ilginç görüntüler oluşturdu.

Bazı küçükbaş hayvanlar yeni sahiplerine bindirilecekleri araçlara götürülünceye kadar zor anlar yaşattı. İnatçılık edip yolda yürümek istemeyen kurbanlıkları vatandaşlar kucaklarına alarak araçların yanına kadar taşıdı. Bazı inatçı kurbanlıklar ise aile boyu yardım ya da çevredeki vatandaşların desteğiyle araçların yanına götürüldü.

Vatandaşlar, Arife günü nedeniyle yoğunluk yaşanan hayvan pazarında fiyatların düşmediğinden yakınırken, daha önce de fiyat araştırması için geldiklerinde ve bugün de aynı rakamlarla karşılaştıklarını, bu yüzden satıcılarla anlaşıp satın alma yoluna gittiklerini belirtti.



BAŞI SÜSLÜ BÜYÜKBAŞ KURBANLIK İLGİ ÇEKTİ

Bu arada, hayvan pazarında sahipleri tarafından satışa sunulan 700 kilo ağırlığa sahip olduğu belirtilen kurbanlık büyükbaş görenlerin ilgisini çekti. Sahibi Ahmet Bayraktar, kurbanlığı 7 bin liradan satışa sunduklarını belirterek, dikkat çekmesi için baş kısmını süslediklerini, bunun işe yaradığını söyledi. Kurban pazarının en iri büyükbaşını satışa sunduklarını vurgulayan Bayraktar, beğenip soranın çok olduğunu ama alıcısının henüz çıkmadığını söyledi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler