TEOG Sonuçları Açıklandı-Tıkla Öğren

8. sınıf öğrencileri için yapılan TEOG sınav sonuçları az önce açıklandı.
TEOG Sonuçları Açıklandı-Tıkla Öğren
Kayıt Tarihi: 09.01.2015 18:04 - Son Güncelleme: 29.04.2024 06:54
YAZI
A
 Öğrencilerin günlerdir merakla beklediği haber geldi. Akşam saatlerinde TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonucunu öğrenen öğrenciler sosyal medyayı adeta salladı.

MEB Basın Müşaviri açıklamıştı! 
MEB Basın Müşaviri  Özkan: - (Türkçe ve Matematik derslerinde açılan davalar) İvedi yargılama  usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal kararı  gelmediğinden, sınav sonuçlarının bu akşam saat 21.00'de  açıklanmasına karar verildi" demişti.
 
MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Temel eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Kasım ve  13-14 Aralık'ta yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavların değerlendirme  işlemlerinin 29 Aralık'ta tamamlandığını söyledi. 

 Ortak sınavlar e-Kılavuzunda, sonuçların Ocak ayı içerisinde  açıklanacağının belirtildiğini hatırlatan Özkan, "Sınav sonuçlarını daha erken  açıklayacak duruma gelmiş olmamıza rağmen, Türkçe ve Matematik derslerinden birer  soruya açılan davalar nedeniyle çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için mahkeme  süreci beklenmekteydi. Gelinen aşamada 2577 sayılı yasanın 20/B maddesi gereğince  ivedi yargılama usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal  kararı gelmediğinden, sınav sonuçlarının bu akşam saat 21.00'de açıklanmasına  karar verildi" dedi.

 TEOG SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınav sonuçları ise MEB.gov.tr ve e-Okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler