Türkiye'ye Siber Saldırılar Sürüyor

Türkiye, siber güvenlik tarihine geçecek bir entegre bir saldırıyla karşı karşıya! 14 Aralık'ta başlayan ve aralıklarla devam eden siber saldırılar nedeniyle Türkiye'deki finans sistemi neredeyse felç olma noktasına geldi.
Türkiye'ye Siber Saldırılar Sürüyor
Kayıt Tarihi: 24.12.2015 18:36 - Son Güncelleme: 27.04.2024 15:30
YAZI
A
 Türkiye, dünyanın farklı merkezlerinden gelen yoğun bir siber saldırıyla karşı karşıya! 14 Aralık'ta başlayan ve bugün 10'uncu gününe giren saldırıyı Anonymous üstlendi. Bugün öğleden sonra başlayan yoğun saldırı ise Türkiye'deki bankacılık sistemini hedef aldı.

Anonymous, Putin'in dile getirdiği DEAŞ iddialarını gerekçe yaparak Türkiye'ye karşı savaş açtı. 14 Aralık'ta başlayan ve aralıklarla devam eden saldırılarda şu ana kadar binlerce web sitesi doğrudan etkilendi.

BANKACILIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Siber saldırının maliyetinin Türkiye'ye yönelik giderek arttığını belirten uzmanlar, saldırıların artması halinde özellikle bankacılık sistemi olmak üzere rakamların giderek artacağı belirtiliyor.

Bu arada öğleden sonra yoğunlaşan saldırılar bu kez Türkiye'deki bankacılık sistemini hedef aldı. Garanti, İş Bankası ve Ziraat Bankası gibi Türkiye'nin internet bankacılığı alanında, sektörün ünlü isimlerine yönelik saldırılar sonrası, hem internet sitelerine giriş yapılamadı hem de ATM'ler ile post makinalar çalışmadı.

YILDIRIM'DAN ODTÜ'YE SUÇLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 14 Aralık itibariyle ".tr" uzantılı internet sitelerine yapılan siber saldırıların arttığını söyledi. Saldırıların yurt dışı kaynaklı olduğunu ifade eden Yıldırım, saldırılar farkedilir edilmez Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin devreye sokulduğunu ve saldırıların kontrol altına alındığını anlattı.

Bu saldırıların tüm internet kullanıcılarını kapsamadığını, ODTÜ tarafından işletilen ".tr" uzantılı alan adı sunucularına yönelik olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Burayı ODTÜ işletiyor. BTK'nın yeni kanununa göre BTK'ya devredilmesi gerekiyor. Fakat ODTÜ bunu devretmemekte direndi. Hukuki süreç devam ediyor. Bu olay ortaya koydu ki mutlaka tek elden yönetilmesi lazım ve Bakanlığımız BTK bünyesinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınması icap ediyor. Biz, gerekli çalışmaları yaparak bu işi bu şekilde sonuçlandırmış olacağız" dedi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler