Yaşasın iki teker projesi başladı

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan sağlık için “Yaşasın iki teker” projesi bisiklet turuyla başladı.
Yaşasın iki teker projesi başladı
Kayıt Tarihi: 29.05.2014 19:20 - Son Güncelleme: 10.05.2024 03:13
YAZI
A
 


İl Sağlık Müdürlüğü bahçesindeki etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, sağlık müdürlüğü yöneticileri ile personelleri ve çok sayıda vatandaş bisikletleriyle katıldı.


Proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, “Yaşasın iki teker” kampanyası projesiyle amaçlarının başta obeziteyle mücadele, kişilerin sağlıklı yaşama ulaşabilmesi için fiziksel aktivitelerini artırmak, bisiklete binme alışkanlığını tekrar kazanabilmek olduğunu söyledi. Türkiye’de birçok ilde olmayan bisiklet yollarının aktif olarak kullanılabilmesini sağlamak amacıyla “Yaşasın iki teker” kampanyasını başlattıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Küçükkendirci, “Sağlık Bakanlığımızın ve Halk Sağlığı Kurumumuzun yapmış olduğu çalışmalarda sağlıklı bir bireyin günde en az 10 bin adım atması talep ediliyor. Biz bisiklete binmeye daha aktif hale getirebilirsek, belki bu 10 bin adım kampanyasına daha büyük bir destek vermiş olabiliriz diye düşünüyoruz. Bu sağlıklı yaşamla bisiklete binmek, yürümek, hareket etmek, fiziksel aktiviteyi artırmakla birlikte başta hipertansiyon, diyabet gibi birçok kronik hastalıklarla mücadeleyi aslında başarmış da oluyoruz. Bu bağlamda bu kampanyayı gerçekten önemsiyoruz. Bu kampanyanın da etap etap olabilmesini önümüzdeki günlerde planlıyoruz” diye konuştu.
Proje kapsamında tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran birçok bölgede de bu etkinliklere devam edeceklerini de dile getiren Küçükkendirci, bu etkinlikle birlikte hem Konya’nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceklerini hem de fiziksel aktiviteyi artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından etkinlik, bisikletleriyle Alaaddin Bulvarı, Mevlana Caddesi istikametinden Mevlana Türbesi’ni motorize 112 Acil ekiplerinin eşliğinde dolaşan katılımcıların, tekrar İl Sağlık Müdürlüğü bahçesine gelmesiyle sona erdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler