Yeniden Refah Partisi'nin Konya'da Kazandığı İlçeler

2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde hem Türkiye hem de Konya genelinde büyük çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi, Konya'da 6 ilçeyi kazanmayı başardı.
Yeniden Refah Partisi'nin Konya'da Kazandığı İlçeler
Kayıt Tarihi: 01.04.2024 03:11 - Son Güncelleme: 29.04.2024 05:15
YAZI
A

2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde hem Türkiye hem de Konya genelinde büyük çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi, Konya'da 6 ilçeyi kazanmayı başardı.

Altınekin

Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı ilçelerden biri Altınekin oldu. Altınekin'de Yeniden Refah Partisi adayı Fatih Orhan, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazandı.

Orhan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alırken, AK Parti adayı Agah Yılmaz, yüzde 44'te kaldı.

2019 seçimlerinde AK Parti'nin Altınekin'deki oy oranı yüzde 61'di.

Çumra

Yeniden Refah Partisi'nin kazandığı ilçelerden biri de Çumra Oldu. Partinin adayı Mehmet Aydın oyların 43ten fazlasını alarak başkanlığa seçilirken, Cumhur İttifakı adayı Fatih Demirci yüzde 39 oy aldı.

2019 seçimlerinde AK Parti'nin Çumra'daki oy oranı yüzde 67'ydi.

Doğanhisar

Yeniden Refah Partisi, Doğanhisar'da da ipi göğüsleyen parti oldu. Ali Öztoklu yüzde yüzde 42nin üzerinde oy alarak seçilirken, Cumhur İttifakı adayı Savaş Özdemir yüzde 38 oy aldı.

2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Doğanhisar'daki oy oranı yüzde 52'nin üzerindeydi.

Emirgazi

Emirgazi'de kazanan Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mesut Mertcan oldu. Mertcan, oyların yüzde 53'ünden fazlasını alarak seçilirken, Cumhur İttifakı adayı ve bir önceki Belediye Başkanı Nurişen Koçak, yüzde 42'de kaldı.

2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Emirgazi'deki oy oranı yüzde 63'ün üzerindeydi.

Sarayönü

Kıyasıya bir yarışın yaşandığı Sarayönü'nde kazanan, kıl payı farkla Yeniden Refah Partisi Adayı Necati Koç oldu. Necati Koç oyların yüzde 33'ünü alırken, Cumhur İttifakı Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Nafiz Solak yüzde 31 oy aldı.

2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Sarayönü'ndeki oy oranı yüzde 55'in üzerindeydi.

Yalıhüyük

Türkiye'nin nüfus açısından en küçük ilçesi olan Yalıhüyük'te de seçimden zaferle ayrılan Yeniden Refah Partisi oldu. Başkanlığa seçilen M. Ali Yılmaz oyların yüzde 59'dan fazlasını alırken, mevcut başkan ve Cumhur İttifakı adayı olan Hasan Koçer, yüzde 36'da kaldı.

2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Yalıhüyük'teki oy oranı yüzde 40'ın üzerindeydi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler