YÖK Özel Yetenek Sınavlarında Sistemi Değiştirdi

Spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş sınavlarında sistem değiştirildi. İşte YÖK'ün kararı ile özel yetenek sınavlarında yapılan değişiklikler...
YÖK Özel Yetenek Sınavlarında Sistemi Değiştirdi
Kayıt Tarihi: 15.02.2024 23:29 - Son Güncelleme: 27.04.2024 13:04
YAZI
A

YÖK, özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan spor bilimleri fakülteleri ile beden eğitimi spor yüksekokullarının giriş sınavlarında sistemin değiştirildiğini açıkladı.

Buna göre, spor bilimleri fakültesi ile beden eğitimi spor yüksekokullarının özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programları için YÖK tarafından belirlenen üniversitelerde ve tarihlerde özel yetenek sınavı yapılacak.

Söz konusu programlara başvuru ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Bu programlar için ilgili yükseköğretim kurumuna başvuru yapılmayacak. Özel yetenek gerektiren alanlara girmeye çalışan pek çok üniversite adayı ilgili üniversitelerin sınavları için sık sık şehir değiştirmek zorunda kalıyordu. YÖK’ün yeni kararı ile adaylar sınavlara istedikleri şehirde katılabilecek.

Sınavlar üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermeyecek. Her aday aynı sınava tabi olacak.

Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yayımlanacak

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler