Altın Koza’nın ‘En İyisi’ Selçuk

21. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nda Selçuk Üniversitesi 2 ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.
Altın Koza’nın ‘En İyisi’ Selçuk
Kayıt Tarihi: 22.09.2014 11:07 - Son Güncelleme: 06.05.2024 06:33
YAZI
A
21. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması”nda Selçuk Üniversitesi 2 ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Festivalde filmler ‘Kurmaca’, ‘Belgesel’, ‘Deneysel’ ve ‘Canlandırma’ olmak üzere dört ayrı kategoride yarıştı. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ‘Belgesel’ ve ‘Deneysel’ kategorilerdeki yapımları ‘En İyi Film’ ödülüne layık görüldü. Selçuk Üniversitesi toplam 4 ödülün verildiği yarışmada 2 ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

7 BİN 500 TL PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ

Sinema Yazarı Burcu Aykar, Belgesel Yönetmeni Kemal Öner, Oyuncu Cansel Elçin, Yönetmen Yasin Uslu, Canlandırma Yönetmeni Özgül Gürbüz’ün jüri üyeliğinde gerçekleştirilen ‘Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda 4 kategoride ‘En İyi Film’ belirlendi. En iyi filmlere 7 bin 500 TL ödül verilirken, yarışma kapsamında toplam 30 bin TL para ödülü dağıtıldı.

DÖRT ÖDÜLÜN İKİSİ SELÇUK İLETİŞİM’E

Yarışmada Selçuk Üniversitesi yapımı olan ve yönetmenliğini geçtiğimiz yıl Selçuk Üniversitesi’nden mezun olan Mehmet Emre Gül’ün yaptığı ’Benden Önce’ isimli film, ‘En İyi Belgesel Film’ ödülüne layık görüldü. Filmde zihinsel engelli 56 yaşındaki oğlunun kendinden önce ölmesini isteyen 76 yaşındaki İfakat’ın öyküsü anlatılıyor.

‘Deneysel’ dalda ise Selçuk Üniversitesi’nden Naci Anıl Konya’nın yönetmenliğini yaptığı ’O2 (Oksijen)’ isimli film, birincilik ödülüne layık görüldü. Filmde doğayla iletişim kurmaya çalışan bir gencin, her defasında karşılaştığı engeller konu ediliyor.

DİĞER ÖDÜLLER MARMARA VE MİMAR SİNAN’A

Yarışmanın ‘Kurmaca’ dalında en iyi film ödülü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Mahmut Telci’nin yönettiği ’Tatmin’ isimli filme, ‘Canlandırma’ dalında en iyi film ödülünü ise Ethem Onur Bilgiç’in yönettiği Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yapımı olan ’Salkım Söğüt’ isimli filme verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler