Ette Kartelleşme İddiası! Kriz Büyüyor

Kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş sürerken, konu kriz boyutuna ulaştı. Son açıklama Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç'tan geldi. Tunç, büyük işletmelerin kırmızı et fiyatını bilinçli olarak tırmandırdığını söyledi.
Ette Kartelleşme İddiası! Kriz Büyüyor
Kayıt Tarihi: 01.03.2024 17:55 - Son Güncelleme: 27.04.2024 19:07
YAZI
A

Kırmızı et fiyatlarındaki yükseliş sürerken, konu kriz boyutuna ulaştı. Market ve kasaplarda etin kilogram fiyatı 450-550 TL fiyat aralığına kadar çıktı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişte bazı büyük işletmelerin tutumlarının etkili olduğunu belirterek, bu firmaların fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye soktuğunu ileri sürdü.

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ithalat noktasında başarılı bir politika uyguladığını ifade eden Tunç, kurumun şeffaf bir şekilde piyasayı yönettiğini söyledi.

Büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını etkilediğini belirten Tunç, "kartelleşme" uyarısında bulundu.

Tunç, "Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 3-5 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin zararına yapılan bir olay. Bu insanlar hayvan ithalatında ciddi paralar kazandı. Devlet bunun önüne geçmeye başladığı anda bütün dengeler bozuldu. Bu yüzden bir sürü yol deniyorlar. Şu an suni bir piyasa var ve kırmızı et fiyatlarında bir artış beklenmiyor. Artışın aksine Ramazan ayının ortalarında kırmızı et fiyatlarının düşüşe geçmesini bekliyoruz. Fiyatlar bu şekilde sürdürülebilir değil." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler