İşgalci İsrail'den Batı Şeria'ya Baskın: 14 Şehit

Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria'nın Tulkarm kentine yönelik baskınında 14 Filistinli şehit oldu, en az 30 kişi de yaralandı. Baskının, Batı Şeria'da aylardır yaşanan en ağır kayıplı saldırı olduğu belirtiliyor.
İşgalci İsrail'den Batı Şeria'ya Baskın: 14 Şehit
Kayıt Tarihi: 21.04.2024 16:24 - Son Güncelleme: 01.05.2024 12:04
YAZI
A

Siyonist işgalciler, Tulkarm'ın doğusundaki Nur Şems kampına yönelik saldırılarını dört gündür üst üste sürdürüyor. Saldırılarda şu ana kadar 14 Filistinli şehit oldu, en az 30 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları, işgalcilerin, şehitlerin naaşlarını alıkoyduğu, ambulans ekiplerinin yaralılara ulaşmasını engellediğini belirttiler.

Yaralıları almaya giden bir ambulans şoförünün, Yahudi çeteler tarafından şehit edildiği de belirtildi.

Kampın altyapısının tahrip edilerek elektrik, su, telekomünikasyon ve internet erişimine zarar verildiği, kampta ve komşu Tulkarm kampında zaman zaman çatışma ve patlama sesleri duyulduğu kaydedildi.

Tulkarm'daki ulusal ve İslami direniş grupları ise şehitlerin ruhları için yas ilan etti ve işgalin suçlarını ve Filistin halkına yönelik saldırganlığını kınamak için hayatın her alanında kapsamlı bir iş bırakma eylemi başlattı.

Filistinli sağlık yetkilileri, 14 Filistinlinin şehit edildiği baskının, Batı Şeria'da aylardır yaşanan en ağır kayıplı saldırı olduğunu kaydetti.

Nur Şems mülteci kampında, 1948'de Nekbe'den (Felaket) kurtulan Filistinlilerin ve onların torunlarının yaşadığı biliniyor.


Kaynak: İLKHA

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler