Konyalı İşadamı Tuzağa Düştü! 10 Milyon TL Buhar Oldu

Konyalı iş adamı Alaaddin A, cep telefonuna gelen mesajla kabus yaşadı. Mesajdaki 'virüs temizleme uygulaması indirin' talimatlarını yerine getiren işadamı, banka hesabındaki 9 milyon 850 bin TL'lik birikiminden oldu.
Konyalı İşadamı Tuzağa Düştü! 10 Milyon TL Buhar Oldu
Kayıt Tarihi: 17.04.2024 12:11 - Son Güncelleme: 29.04.2024 19:54
YAZI
A

Sabah gazetesinin haberine göre; Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan iş adamı Alaaddin A.'nın, 1 yıl önce gittiği İtalya seyahatinde kullandığı cep telefonuna, "Telefonunuza virüs bulaştı" şeklinde bildirim geldi. Ardından, "Virüs temizleme programı indirin direktiflerini" takip eden Alaaddin A., programı telefonuna indirdi.

Gerçeği Bankadan Öğrendi

3 gün sonra Ereğli'ye dönen iş adamı bankadan gerçeği öğrendi. Hesabından parça parça 9 milyon 850 bin TL'sinin çekildiğini öğrenen Alaaddin A., emniyete giderek suç duyurusunda bulundu.

Parayı Kripto Hesaplara Göndermişler

Dolandırıcılık olayı ile ilgili çalışma yapan polis, şüphelilerin iş adamının hesabından çekilen 5 milyon TL'yi Sermed Ö'nün (21) hesabına aktardıkları, daha sonra parayı Sermed Ö'nün kripto cüzdan hesaplarına gönderdikleri ortaya çıktı.

Paranın İzi Kaybettirmek İstediler

Borsası tespit edilemeyen bir kripto cüzdanına transfer yaptıkları, daha sonra ise çok sayıda kripto cüzdanlar arasında parçalar halinde paranın izini kaybettirdikleri belirlendi. Şüphelilerin diğer hesaptan çektikleri 4 milyon 850 bin TL'nin izini de aynı yöntemle kaybettirmeye çalıştı.

Banka Hesaba Bloke Koydu

Parayı Hakan T'nin hesabına gönderen dolandırıcılar, 1 milyon 500 TL'yi kripto hesaplar üzerinde dağıttı. Kalan 3 milyon 350 bin TL'yi de çekmeye çalışan şüpheliler, bankanın hesaba bloke koymasıyla parayı alamadı. Bunun üzerine bankaya giden Hakan T. hesabındaki parayı çekmeye çalıştı. Ancak şüpheli işlem bildirimi nedeniyle hesap üzerinde bloke kalkmayınca parayı alamadı.

Komisyon Karşılığında Hesapları Kiralamışlar

Şüphelilerin dolandırdıkları kişilerin hesaplarını boşaltmak için banka hesaplarını kart başına bin TL ile 15 bin TL arasında değişen komisyonlar karşılığında kiraladıkları belirtildi. Şüphelilerin ayrıca parayı harcayabilmek için lüks otellerde kaldıkları öğrenildi. Otel odasında gözaltına alınan bazı şüphelilerin üzerlerinde yüklü miktarda döviz ve altın ele geçirildi.

Telefonda 182 Kişinin Kimlik Bilgileri Çıktı

Şüphelileri telefonlarında yapılan incelemelerde 182 kişinin kripto ve banka hesapları ile kimlik fotoğraflarının bulunduğu, yapmış oldukları her bir para transferi işleminin resmini başka bir telefon ile çekerek depoladıkları kaydedildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler