KOSKİ Açıkladı! Konya'nın Suyunda Sorun Mu Var?

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), şehir genelinde su kalitesini belirlemek için 45 farklı noktadan su örneği alarak analiz yaptı. Sonuçlar, Konya'da tüketicilere güvenli içme suyu sağlandığını gösteriyor.
KOSKİ Açıkladı! Konya'nın Suyunda Sorun Mu Var?
Kayıt Tarihi: 20.04.2024 12:00 - Son Güncelleme: 03.05.2024 11:14
YAZI
A
Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), şehir genelinde su kalitesini belirlemek için 45 farklı noktadan su örneği alarak analiz yaptı.

Son analizlerde, Konya'da alınan su örneklerinden herhangi birinin 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'nde belirtilen normlara aykırı olacak şekilde olumsuz bir veriye rastlanmadı.

Laboratuvarda yapılan analizler, gelen taleplere göre fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler üzerinde gerçekleştiriliyor. KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı'nda yaklaşık 90 farklı parametre analizi yapılıyor.

KOSKİ, rutin analizlerin yanı sıra kontrol amaçlı analizler, dışarıdan gelen bedele tabi analizler, şikayet analizleri ve içme suyu arıtma tesisleri analizlerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Şeffaflık ilkesi gereği, her hafta sosyal medya hesapları üzerinden su analiz sonuçlarını paylaşıyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler