Kulu'ya 20 Dönümlük GES Kazandırıldı

Konya'nın Kulu ilçesine kazandırılan Acıkuyu Güneş Enerji Santrali'nin açılışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla gerçekleştirildi. 20 dönüm arazi üzerinde açılışı yapılan GES'in yıllık geliri ise 230 bin dolar.
Kulu'ya 20 Dönümlük GES Kazandırıldı
Kayıt Tarihi: 20.03.2024 23:12 - Son Güncelleme: 27.04.2024 08:49
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kulu'ya kazandırılan Acıkuyu Güneş Enerji Santrali’nin açılışı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 dönüm arazi üzerinde açılışı yapılan GES'in 64 milyon 400 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Bakan Koca, "GES ve bununla birlikte elektrikli sarj istasyonu dahil olmak üzere bütün gelirleri Kulu Belediyemize ait olacak. Yıllık geliri 230 bin dolar olan bir santralden bahsediyoruz. İmkanlar ölçüsünde bunu daha da büyüteceğiz. İLBANK'tan belediyeye gelen gelir 10 milyona yakın bildiğim kadarıyla. Neredeyse bir o kadar daha gelirin geleceği bir GES'ten bahsediyoruz. İlçemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.



"Kulu'yu Bölgenin Merkezi Yapmalıyız"


Kulu'ya kazandırılan ve kazandırılacak yatırımlardan bahsederek konuşmasını sürdüren Bakan Koca, "Kulu'yu bölgenin merkezi yapmalıyız. Her alanda öne çıkan bir Kulu olmalı. Bunun gayret ve çabası içinde olmalıyız. Bu vizyonla hareket ederek bölgeye bu dönemde sizlerin arasından çıkan biri olarak ben elimden geleni yapma gayret ve çabası içindeyim. Sizler de benim bulunduğum bu dönemi değerlendirme gayret ve çabası içinde olun." ifadelerine yer verdi.

"Renklerimizi Bu Dönem Kulu İçin Birleştirelim"

Kulu'nun daha nitelikli hizmet alan, bölgenin merkezi olması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Bakan Koca 31 Mart seçimlerinin önemine değinerek şöyle devam etti:

"Her birimizin farklı düşünceleri olabilir, farklılığımız aslında zenginliğimiz ama madem bu topraklardan yetişen, bu toprakların evladı bir bakanınız varsa, beni bir bakan olarak değil, bir kardeşiniz olarak görün. Dolayısıyla bu dönemde renklerimizi koruyalım ama renklerimizi bu dönem için Kulu için birleştirmenizi özellikle istiyorum. Renk birliği yapalım, bir ve beraber olalım, asla birbirimizi ötekileştirmeyelim. Birbirimizi kucaklayalım. Ne için? Kulu'nun geleceği için. Kulu'nun bölgenin merkezi olması için. Tek ortak paydamız Kulu olmalı."


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler