Meclis Soma İçin Kapandı-İşçiler İçin Saygı Duruşu Yapıldı-VİDEO

Manisa Soma’da meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Meclis Soma İçin Kapandı-İşçiler İçin Saygı Duruşu Yapıldı-VİDEO
Kayıt Tarihi: 14.05.2014 13:28 - Son Güncelleme: 29.04.2024 03:10
YAZI
A
 

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılısaygı duruşu öncesi yaptığı konuşmada,"Aldığımız haber yüreğimize büyük bir kor düşürdü. Akılarımızı, yüreklerimizi oradaki işçilere, ailelerine götürdü. Tarifsiz bir üzüntü içerisindeyiz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüreklerimize biraz da olsa su serpecek göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden gelecek sevindirici haberleri umutla bekliyoruz. Dualarımız onlarla. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda bugün birleşimin açılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Yaşanan faciaya ilişkin tüm grupların imza attığı ortak metnin okunmasının ardından Genel Kurul'da birleşim, yasama çalışmasına geçilmeden 20 Mart Salı günü tekrar toplanmak üzere kapatıldı.

İşte meclisteki o anlar... 


 


DAHA ÖNCEKİ SAYGI DURUŞLARI 

TBMM Genel Kurulu'nda, daha önce de Hint Okyanusu'ndaki deprem ve tsunami, 17 Ağustos Marmara depremi, 11 Eylül saldırıları gibi olaylar nedeniyle de saygı duruşunda bulunulmuştu.

Öte yandan, Meclis'teki komisyonlar ve basın toplantıları da iptal edildi.

Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı hiç bir zaman, Anıtkabir'deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis ek binalardaki bayraklar ise yarıya indirildi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler