TFF Başkanlığı İçin İki İsim Adaylığını Açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkanlarından UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve iş insanı Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adaylığını açıkladı.
TFF Başkanlığı İçin İki İsim Adaylığını Açıkladı!
Kayıt Tarihi: 17.04.2024 18:00 - Son Güncelleme: 30.04.2024 18:14
YAZI
A
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuzda yapılacağı duyurulan başkanlık seçimi için kulislerde hareketlilik devam ediyor. Bir taraftan seçim tarihinin erkene alınması için baskılar sürerken, diğer yandan da başkanlık için adaylar ortaya çıkmaya başladı.

İş insanı Erdal Alkış başkanlığa adaylığını şu ifadelerle açıkladı:

"Arkadaşlarımızla ve danıştığımız büyüklerimizle yaptığımız görüşmelerden sonra ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda TFF Başkanlık Seçimlerinde Aday Olmaya karar verdik. Hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zaman içerisinde Basın Toplantısı ile hem yönetim kurulunu hem kurullarda görev alacak arkadaşlarımızı hem de projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Saygılarımla"

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) eski başkanlarından UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı da, TFF Başkanlığı için aday olduğunu duyurdu.

Servet Yardımcı Kimdir?

Rize doğumlu olan Yardımcı, Londra Metropolitan Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu.

40 yıldır iş hayatında armatörlük ve tersanecilik alanında çalışan, aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Yardımcı, 2008 yılından itibaren çeşitli dönemlerde TFF yönetimlerinde yer aldı, bir süre de TFF Başkanlığı da yaptı.

Şenes Erzik sonrası UEFA'da en üst seviyede görev yapan ilk Türk olan Servet Yardımcı, 7 yıldır UEFA İcra Kurulu Üyeliği'ni sürdürürken, bu süreçte 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa Finali’nin Türkiye’de yapılmasını, Monte Carlo’dan sonra 2 yıl üst üste UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimlerinin Türkiye ev sahipliğinde organize edilmesini sağladı. Ayrıca 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Türkiye’de (İtalya ortaklığıyla) yapılacak olmasına öncülük etti.

Erdal Alkış Kimdir?

Erdal Alkış 1966 yılında Kahramanmaraş Göksun’da doğmuştur. İşletme Tahsili yapmıştır. Erken yaşta iş hayatına atılmıştır, İlk firmasını 1986 yılında Kayseri’de kurmuştur. O günden itibaren kendi firmasını yönetmektedir. İlgi alanları; Teknoloji, Tarım, Çevre, Futbol yöneticiliği, Hava alanı-Deniz Limanı İşletmeciliği ve Enerji sektörüdür.

2002 yılında yapılan genel seçimler ve 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Seçim koordinasyonunu bizzat yürütmüştür. 2002 yılı seçim çalışmaları ile alakalı “İlk 45 Gün” adında bir Anı Kitabı bulunmaktadır.

Erdal Alkış aynı zamanda Türk-Hint iş konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde TFF Başkanlığı için resmen aday olmuştur.

Erdal Alkış Çerkez asıllı ve iki çocuk babasıdır. Rusça, İngilizce, Arapça, Çerkezce bilmektedir.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler