Ünlü İsimler Konya'da "Yitirilen İnsanlık ve Gazze" Panelinde Konuştu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Okulu Programları kapsamında oyuncu Ali Nuri Türkoğlu ve Mütercim - Yazar Ayçin Kantoğlu'nun katılımıyla "Yitirilen İnsanlık ve Gazze" paneli gerçekleştirildi.
Ünlü İsimler Konya'da "Yitirilen İnsanlık ve Gazze" Panelinde Konuştu
Kayıt Tarihi: 04.02.2024 15:10 - Son Güncelleme: 27.04.2024 11:05
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Okulu Programları kapsamında çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenmeye devam ediyor. Konya Okulu Programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat'ta yoğun katılımla düzenlenen "Yitirilen İnsanlık ve Gazze" paneline Mütercim - Yazar Ayçin Kantoğlu ile oyuncu Ali Nuri Türkoğlu katıldı.



Gazze'de Yaşananlar 100 Yıl Önce Türkiye'de Yaşananlara Benziyor

Ayçin Kantoğlu şunları söyledi:

"Son derece zarif insanlar çok net gözüküyor, son derece metanetli insanlar, korkusuzlar ve metanetliler çok net gözüküyor, son derece imanlı insanlar, çok net gözüküyor. Son olarak son derece vatanperver insanlar, çok net gözüküyor. Bu gördüğümüz netlikteki kimliğe şu dünyada en yakın kimlik Türk kimliğidir. Şu anda Filistin'de gördüğünüz her türlü sahne, 100 sene evvel bu coğrafyada aynı aktörlerle sahnelendi. Biz 100 sene evvel kiminle göğüs göğüse çarpıştıysak bugün Gazzeliler onlarla göğüs göğüse çarpışıyor. 100 sene önce biz nasıl bir İstiklal harbi verdiysek şu anda Gazze kendi İstiklal Harbi'ni veriyor. Hakikat bu. Yani bu dünyada onları bu manada, bu baptan en iyi anlayacak ulus buradaki insanlardır."

"Malum Markaların Kafelerine Gidenler Başkalaşım Geçirmişler. Uyandırılmayı Bekliyorlar"

Anadolu coğrafyasında yaşayan herkese ata tohumu benzetmesinde bulunan oyuncu Ali Nuri Türkoğlu da, "Memleket ne kadar GDO'lu tohuma, hibrit tohuma boğulsa da sandıklarımızda o tohumlar bu salonda olduğu gibi duruyor. Bu mezalim 78 yıldır devam ediyor ama 7-8 yıl evvel sorduklarında "Türkiye'nin nefesine dünyanın ihtiyacı var" demiştim. İşte orada ata tohumlarını kastetmiştim. GDO'lu tohumlarla karşılaşınca bizim canımız sıkılıyor ama onları da uyandırmak, onları da sandığa çağırmak, o ata sandığına davet etmek hepimizin vazifesi. Bu yekvücut bir şey. Her ne kadar bu malum markaların kafelerinde hala kardeşlerimizi görürken içimiz yansa da yana yana yapmak zorunda olduğumuz bir vazife. Döverek olmuyor, söverek olmuyor. Ama bilelim ki onlar da o nenelerin torunları. Bir dönüşüm, bir başkalaşım geçirmişler. İçlerinde uyandırılmayı bekleyen ata tohumları onların da var. Bu topraklar hakikaten dünyaya yeniden insanlığını hatırlatacak topraklar. Bundan adımın Ali Nuri olduğundan emin olduğum kadar eminim" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler