Ak Parti MYK'da 100 Günlük Acil Eylem Planı

AK Parti MYK önceki gün Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda seçim sonuçları, yeni hükümetin programı, izlenecek yol, vaatler, yeni anayasa süreci ele alındı.
Ak Parti MYK'da 100 Günlük Acil Eylem Planı
Kayıt Tarihi: 04.11.2015 04:58 - Son Güncelleme: 27.04.2024 12:55
YAZI
A
 Vaatlerin hayata geçirilmesi için acil eylem planı hazırlanacak. Hükümetin kurulmasından sonraki 100 gün içinde yapılacaklar tek tek yazılacak. Acil eylem planı içinde yer alan bazı vaatlerin yerine getirilmesi için yasa ya da yönetmelikler de hızla hazırlanacak. MYK'da yeni anayasa ile ilgili takvimin nasıl işletileceği de konuşuldu.

Buna göre AK Parti, Meclis'in çalışmalarına başlaması ile uzlaşma komisyonu kurulması için girişim başlatacak. Toplantıda "Geçen dönem uzlaşma komisyonunun yürümediği görüldü. 4 parti ile anayasa yapmak mümkün değil. CHP ile AK Parti bir araya gelerek bir anayasa yapabilir. CHP ve AK Partililerden oluşan bir komisyon kurulabilir" denildi. AK Parti hükümetin G20'den önce kurulmasını istiyor. Takvim şöyle işleyecek: "17 Kasım'da yemin töreni yapılacak. Ardından Meclis Başkanlığı başvuruları alınacak. 18 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na verecekse yeni hükümet kurulana kadar görevini devam ettirmesini isteyecek. Yani görevlendirme için TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşması beklenmeyecek."
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler