AK Parti MYK'da Seçmenin Mesajı Masaya Yatırıldı

AK Parti'de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplandı. Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda seçim sonuçları değerlendirildi.
AK Parti MYK'da Seçmenin Mesajı Masaya Yatırıldı
Kayıt Tarihi: 02.04.2024 18:37 - Son Güncelleme: 29.04.2024 04:50
YAZI
A

Türkiye 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti. AK Parti kurulduğu 2001 yılından bu yana girdiği 18 seçimde ilk kez, birinci parti olamadı.

14'ü büyükşehir 35 belediye kazanan CHP, Türkiye genelinde en çok oyu alan parti oldu. AK parti ise oy oranında ilk kez 2. sıraya geriledi.

AK Parti'nin 2019 seçimlerine göre, hem kazandığı belediye sayısı, hem de oy oranı düştü.

Seçim Sonrası MYK Toplantısı

AK Parti bugün yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) topladı.

Parti genel merkezinde gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık etti.

Ömer Çelik: Partimize Dönük Mesajları Net Şekilde Okuyacağız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MYK toplantısının tek gündeminin seçim olduğunu söyleyen Ömer Çelik, "Önemli bir seçim sürecini Türkiye genel seçim ve yerel seçim olarak tamamlamış oldu. Bu çerçevede seçilen herkesi tebrik ediyoruz." dedi.

Seçim sonuçlarının AK Parti'ye yönelik mesajlar verdiğini vurgulayan Çelik, "31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine şekilde ele alacağımızı ifade ediyoruz. 31 Mart seçimleri önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyasetler açısından dönüm noktası olacak." şeklinde konuştu.

Eleştiri ve uyarı hakkının millette olduğunu vurgulayan Sözcü Çelik, "Milletimizin bu tabloyla birlikte ortaya koyduğu, gerileme ifade eden sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Van’da Başkanlığın AK Parti'ye Geçmesi

Ömer Çelik'e Van'daki seçimde başkanlığın DEM Parti adayından AK Parti'ye geçmesi de soruldu.

Çelik, "Gereken şartların yerine gelmemesi sebebiyle İl Seçim Kurulu böyle bir karar almış. Bu siyasi alanın müdahale edebileceği bir alan değil. Burada İl Seçim Kurulu daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu yetkili. İtiraz edeceklerse, itiraz mekanizmaları bellidir." ifadelerini kullandı.

Erken Seçim Sorusuna Yanıt

Erken seçim sorusunu da yanıtlayan Çelik, "Erken seçim çağrılarının mantığı yok. Genel seçim gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bütün bu dönem içerisinde Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin verdiği yetkiyle görevini yerine getirecektir." şeklinde konuştu.


Kaynak:NTV

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler