AK Parti'de Neler Oluyor? Fatura İslamcılara Kesilecek İddiası!

AK Parti'de seçim başarısızlığın sebebi tartışılmaya devam ederken Yeni Şafak'tan İsmail Kılıçarslan, AK Parti Genel Merkezi'nde bir grubun "AK Parti İslamcılardan kurtulmalı" görüşünü savunduğunu yazdı...
AK Parti'de Neler Oluyor? Fatura İslamcılara Kesilecek İddiası!
Kayıt Tarihi: 10.04.2024 01:33 - Son Güncelleme: 28.04.2024 21:03
YAZI
A

İlk kez bir seçimde ikinci parti olan AK Parti'de başarısızlığın sebebi tartışılmaya devam ederken Yeni Şafak yazarları da gündeme dahil oldu.

İsmail Kılıçarslan bugün "AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?" başlıklı köşe yazısında AK Parti Genel Merkezi’nde "çok güçlü olduğunu düşünen" bir grubun "AK Parti İslamcılardan kurtulmalı" görüşünü savunduğunu yazdı. Bu grubun kurtulmak istediği kişilerin AK Parti'nin kuruluşundaki çelik çekirdek kadro olduğunu savunan Kılıçarslan, söz konusu grubu şöyle tanımladı:

"İhvan çizgisinin bütünüyle tasfiye edildiğine inanan, Türkiye'nin dış politikasında oluşan kimi zikzaklara herkesin kayıtsız şartsız uyumlanmasını talep eden, İslamcıların tamamını 'kendilerine mahsus bir ajandaya da sahip olmaları' yüzünden eleştiren bu ekibin (çete mi demeliydim?) en başat özelliği ise ekibi oluşturan çoğu insanın eskiden radikal diyebileceğimiz derecede İslamcı olması. Vaktiyle o sertliği kabul edip üreten bünyeleri bugün de aynı sertliği 'AK Parti İslamcılardan kurtulmalı mı?' sorusuna coşkuyla 'evet' derken gösteriyorlar. Karakter değişmiyor, 'pozisyon' değişiyor anlayacağınız."

"Şimdi önümüzdeki dönemde AK Parti'deki değişimin yönünü merakla izlemek dışında pek bir şey kalmadı elimizde. Bir süredir Tayyip beyi İslamcılar da dahil olmak üzere enforme eden ekip (çete mi demeliydim?) mi devam edecek yoluna yoksa insan kaynağının yenilendiğini mi göreceğiz?"

Bekleyelim, görelim."

"Sistem Bizi Dönüştürdü"

Bir başka Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ise "Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem tarafından dönüştürüldük sonunda! Neden peki?" başlıklı yazısında muhafazakar çevreleri sert bir dille eleştirdi.

"Yola mücahit olarak çıktılar, önce müteahhit oldular, sonra her şeye müsait hale geldiler" diyen Kaplan, "Yanlış başlangıçların doğru sonuçları olmayacağının en sarsıcı delili şu olsa gerek: Sistemi dönüştürmek için çıktık yola ama sistem bizi dönüştürdü sonunda" ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın yazısında öne çıkan bölümler şöyle:

- "Müslümanlar, ekonomiye yön vermeyi, ekonomiyi büyütmeyi hedefleri hâline getirdikleri zaman, asla sistemi dönüştüremezler, sistem tarafından dönüştürülürler."

- "Önce Müslüman zihnini, şahsiyetini inşa etmeden ekonomik refahı hedeflerseniz, o ekonomi refah sizi felaha, kurtuluşa eriştirmez; aksine sizin yok oluşunuzun yapı taşlarını döşer."

- "Müslümanlar başkaları ile değil, kendileri ile uğraşmazlarsa, dünyayı değiştirecek, yaşanabilir bir hayat-dünya, ufuk ve umut kaynağı bir medeniyet önerisinde bulunamazlar."

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler