Akkaya Zabıta Personeliyle Kahvaltıda Buluştu

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi’nde çalışan Zabıta Personeli ile kahvaltıda bir araya geldi.
Akkaya Zabıta Personeliyle Kahvaltıda Buluştu
Kayıt Tarihi: 26.09.2014 13:52 - Son Güncelleme: 20.04.2024 20:13
YAZI
A
Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi’nde çalışan Zabıta Personeli ile kahvaltıda bir araya geldi.

Akşehir Mutfağı’ndaki kahvaltıya, Başkan Akkaya’nın yanı sıra Başkan Yardımcısı Türkan Pınar Çiğdem, Akşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Ali Bozbay ile Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıtalar katıldı. Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Başkan Akkaya, gecikmeli de olsa Zabıta Haftası münasebetiyle böyle bir kahvaltı düzenlediklerini belirterek tüm zabıtaların haftasını kutladı. Başkan Akkaya yapılan her hizmetin güzel ve kutsal olduğunu belirterek, “İtfaiyeciler, zabıta, polis, sağlık ve adliye çalışanları genelde sorunlu konularla karşılaştığı için işlerinin zorluğunu da artırıyor. Zor olan her şey kıymetli ve kıymetli olan hiçbir şey de kolay değil. Belediyecilikte ben hep söylerim, belediyenin yaptığı tüm hizmetler başlı başına kutsal bir görev. Bir insanın sabah kalkıp, günlük hayatını geçirip akşam dinlenmesine, yatmasına kadar geçen her alanda belediye olarak bizler ilgileniyoruz. Kısaca insanımızın rahat yaşaması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Belediye hizmetleri bildiğimiz gibi çok çeşitli ve kıymetli. Bu hizmetlerin arasında zabıta hizmetleri de çok daha farklı. Bir taraftan devletin o şefkatli yüzünü göstereceksiniz, bir taraftan da devletin o eğilmez bükülmez haklının yanında olan yüzünü hissettireceksiniz. Görevinizde Allah hepinize kolaylıklar versin. Şu ana kadar göreve geldiğimiz 30 Mart’tan bu yana görevinizle ilgili olumsuz bir şey görmedik. Bugüne kadarki çalışmalarınız ve hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Daha önceki personel toplantımızda da söylemiştim, asıl olan hakka hizmet, halka hizmet. Hakka hizmeti, halka hizmette görüp, halka yaptığınız hizmetleri hakka yapıyormuş gibi değerlendirip, onun ecrini alarak, maaşımızı helal ettirmemiz gerekir. Bu noktada sürekli olarak bunu unutmamamız ve göz ardı etmeyerek, duyarlı olmamız gerekiyor. Vatandaş haksız dahi olsa, bir yanlış yaptıysa ona zulüm ederek değil, onun haksızlık yaptığını ve o konuda hatalı olduğunu önce sözlü bir şekilde, nezaketle uyarmak, akabinde de kanunlarımızın verdiği yetkiye dayanarak cezai işlemi neyse uygulamak gerekiyor” dedi.

Zabıtanın önemli bir görev yaptığının altını çizen Başkan Salih Akkaya, “Belediyedeki hizmetlerin birçoğu insanların yaşam kalitesini artırmaya yöneliktir. Zabıta görevleri arasında bir taraftan gürültü kirliliği ve görüntü kirliliği önleme gibi yaşam kalitesi artırma görevi var, bir taraftan da vatandaşları kollayıcı, kanatları altına alıcı, emniyete, jandarmaya benzer ancak daha farklı ve geniş görevi de var. Bu vesileyle; tekrar sizlere görevinizde kolaylıklar diliyorum. Akşehir halkımızın haksızlığa uğramaması noktasında, onların yaşam kalitesini artırma noktasında gayretlerinizin artarak devam etmesini diliyorum. Hepinize teşekkür ediyor, ailelerinizle beraber, sağlıklı huzurlu günler diliyorum” diye konuştu.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından, Zabıta Personeli tarafından Başkan Akkaya’ya çiçek takdim edilerek birlikte fotoğraf çektirildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler