Aşırı sıcaklardan öldüler

Pakistan’da etkili olan sıcak hava dalgasının yol açtığı ölümlerin sayısı 120’yi buldu.
Aşırı sıcaklardan öldüler
Kayıt Tarihi: 22.06.2015 17:00 - Son Güncelleme: 26.04.2024 04:05
YAZI
A
 Pakistan’ın güneyinde bulunan Sind eyaletinde, etkisini arttıran sıcak hava dalgası nedeniyle can kayıpları yaşandığı bildirildi. Sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar en az 120 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, eyaletin en büyük kenti olan Karaçi’de hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği ve ölümlerin çoğunun burada yaşandığı ifade edildi.

ÖLENLERİN ÇOĞUNLUĞU YAŞLI

Karaçi’de bulunan Jinnah Hastanesi acil servis birimi başkanı tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcaklarda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun yaşlı vatandaşlar olduğu kaydedildi. İl Sağlık Sekreteri Saeed Mangnejo tarafından yapılan açıklamada da Karaçi’de ve eyalete bağlı diğer 8 kentte cumartesi gününden bugüne 120 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşın çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

HİNDİSTAN'DA 700 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Afganistan Meteoroloji Başkanlığı’nın açıklamasında sıcak hava dalgasının devam edeceği ancak yarından itibaren sıcaklıkların düşmesinin beklendiği kaydedildi. Hindistan’da etkili olan aşırı sıcaklık nedeniyle bin 700 kişi hayatını kaybetmişti.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler