Oruç Tutma-Namaz Alışkanlığı-Vesveseden Kurtulma Telkinleri

Subliminal (Bilinçaltı) Telkinler Uzmanı Atakan Sönmez Ramazanda rahat oruç tutmak, namaz üşengeçliğine son vermek ve vesveseden kurtulmak için gelen talepleri değerlendirdi ve bu konuda subliminal telkinler hazırladı.
Oruç Tutma-Namaz Alışkanlığı-Vesveseden Kurtulma Telkinleri
Kayıt Tarihi: 05.06.2016 18:50 - Son Güncelleme: 08.05.2024 23:28
YAZI
A
 Subliminal (Bilinçaltı) Telkinlerin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı Kişisel Gelişim Uzmanı Atakan Sönmez, hazırladığı birçok subliminal telkinle insanların hayatına kolaylık sunmaya devam ediyor.

Özgüven eksikliği, suçluluk duyguları, değersizlik inancı, panik atak, depresyon, sosyal fobi gibi daha birçok konuda bilinçaltı telkinleri hazırlayarak insanların hayatlarının değişmesine ve gelişmesine katkıda bulunan Subliminal Telkinlerinin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı Atakan Sönmez, yine bir ilke imza atarak, kendisine gelen talepler doğrultusunda Orucu Rahat Tutma, Namaz Üşengeçliğini Yenme ve Vesveselerden Kurtulmayla ilgili Subliminal (Bilinçaltı) Telkinler hazırladı.



Konya'da da Bilinçaltı Temizliği, İdeal Beden, Sınav Başarısı gibi eğitimler veren ve yoğun bir ilgiyle karşılaşan Atakan Sönmez, Ramazanın başladığı bugünlerde kendisine gelen talepler doğrultusunda daha rahat oruç tutmak, namaz kılmaya yönelik dirençleri azaltan ve özellikle Ramazanda daha da artan vesveseli düşünceleri azaltan özel subliminal telkinler hazırladı.

Daha Rahat Oruç Tutma Telkini

Konuyla ilgili sitemize özel açıklamalarda bulunan Sönmez, Ramazan Ayının son yıllarda aşırı sıcaklara denk gelmesi nedeniyle birçok insanın oruç tutmakta çok zorlandığını, dirençleri artan insanların gereğinden fazla acıkıp susadığını ve özellikle yaz sıcağı nedeniyle de psikolojik olarak yoksunluk ve gerginliklerinin arttığını belirterek, psikolojik ve fiziksel faktörlerin bir araya gelmesi nedeniyle, aslında rahat tutlabilecek orucu, beynin daha zorlayıcı bir hale getirdiğini belirtti.



1 yıl boyunca vücudun normal yeme içme seyrinin bir anda disipline edilmesine beynin direnç göstereceğini söyleyen Atakan Sönmez, aslında normal bir insan fizyolojisinin çok dayanıklı olduğunu, acıkma-susama gibi dürtüleri beynin yönettiğini, Ramazanda özellikle sıcak havada oruç tutarklen beynimizin bu dürtüleri hayatta kalmak ve güvende olmak için artırdığını söyledi. Beynimize herhangi bir hayati tehlike olmadığı ve güvende olduğumuzun komutları verildikten sonra, oruca karşı oluşan direncin azalacağını ve normal açlık susuzluk durumuna geçeceğimizi belirtti. Hazırlanan bu subliminal telkinle de bunun sağlanacağını söyledi.



Bazı kişilerin farkında olmadan oruca daha çok direnç gösterebildiğini belirten Sönmez, özellikle yeme içme ile ilgili sorunları olan ve çok yeme-içme isteği olan kişilerin oruç tutarken oldukça zorlandıklarını ve ayrıca bu durumdan da suçluluk duyduklarını ifade etti. Orucun irade unsuruna ve daha çok psikolojik faktörlerine değinen Atakan Sönmez, normal bir açlık-susuzluk durumunun dışında bilinçaltıımızda birçok psikosomatik bağımlılık olabileceğini ve bunun da aşırı yeme içme dürtüsü olarak tezahür edebileceğini söyledi. Örneğin duygusal bir boşluk ya da travma içinde olan kişilerin bunu baskılayabilmek için farkında olmadan kendisini yemeye içmeye verebildiğini ya da bunun tam tersi olabildiğini ifade etti. 



Oruç tutmanın, fizyolojik yönünden daha çok psikolojik olduğunun altını çizen Atakan Sönmez Şunları söyledi:

Oruç tutmak için ne kadar sağlıklı bir metabolizma gerekliyse yine aynı oranda sağlıklı bir psikoloji de gereklidir. Oruç tutarken sabırlı olmak gerekir ancak psikolojik olarak baskılanmış duygu durumları taşıyan kişiler bu iradeyi gösteremeyip, oruç tutar ancak etrafını da kırıp döker. Daha sonra da bu duruma suçluluk duyarlar. Ya da tutmadıklarında da yine suçluluk duyarlar. Aslında bakıldığında buradaki durumda görüldüğü gibi orucun psikolojik olarak daha büyük bir özelliği vardır. 



Özellikle sıcaklarda tutulan oruç daha da önemli olmaktadır. Zaten sıcağın psikolojik olarak verdiği baskı ve aynı zamanda açlık ve susuzluk hissi hem fizyolojik hem psikolojik bir gerilim oluşturmaktadır. Kişi oruç tutarken bütün bu faktörlere göre bilinçaltı düzeyde ya aşırı iradeli bir duruma girerek birçok duygusunu bastırarak daha da gerilecektir ya da tamamen iradesiz bir tutuma girecektir. Bütün bunları yöneten beyindir. Beynin iyi programlanması ve hazırlanması halinde oruç aslında çok rahat tutulabilmektedir.



Ancak kişinin farkında olmadığı bilinçaltı dirençleri, birçok savunma mekanizması ve direnç geliştirerek rahat bir şekilde tutabileceği bir orucu büyük bir yük haline getirebilmektedir. Oruç tutabilen birçok kişi büyük psikolojik problemler yaşarken, tutamayanlar ya da bozanlar da daha sonra oldukça pişman olmakta ve suçluluk duygularıyla yaşamaktadır. Aslında bütün bunlar psikolojiktir ve beyne verilen doğru komutlarla hem daha rahat oruç tutlabilmekte ve hem de gereksiz gerginlik ve gerilimler en aza indirgenebilmektedir.



Hazırladığımız subliminal telkin de bu yöndedir. Kişinin açlık ya da susuzlıuk hissetmemesi değil bunu yönetebilmesi için gerekli iradenin ve psikolojik durumun bilinçaltı düzeyde oluşturulabilmesi ve yine bilinçaltındaki gereksiz dirençlerin dönüştürülmesine yöneliktir. İslâm Dini kolaylıklar dinidir. Orucun illaki zorlanarak, acı çekerek, etrafı kırıp dökerek vs. şeklinde tutulmasına gerek yok, Ancak bu konuda halk arasında yanlış-asılsız bir inanç var.  İbadetler sanki daha zor şartlarda yerine getirilirse hikmeti daha büyük olur gibi bazı söylentiler mevcut ama bunların dinen hiçbir yeri yok. Tam tersine "Kolaylaştırınız Zorlaştırmayınz" Hadisi bile bunun en basit göstergesidir. Kişi bulunduğu şartlar içinde, ne kadar rahat ve huzurlu ibadet ederse o oranda da bu ibadetinden tatmin ve doyumlu olacaktır.

Bizim zaten kilo ve diyetle ilgili de subliminal telkinlerimiz var. Kilo alma verme ile ilgili sorunların da aslında psikolojik olduğunu gösteren birçok bilimsel açıklamalar mevcuttur. Diyet ve kilo telkinlerimizden de oldukça fazla teşekkür ve olumlu geri bildirimler aldık.
Orucu daha rahat tutmaya yönelik hazırladığımız bu subliminal telkin de, insanların daha sağlıklı, rahat ve huzurlu oruç tutmasına yöneliktir. 



Namaz Alışkanlığı Kazanma-Namaz Üşengeçliğine Son Verme Telkini

Bir diğer telkinin de Namaz Üşengeçliğine yönelik olduğunu söyleyen Atakan Sönmez, özellikle bu konuda birçok talep olduğunu belirtti. İnsanların, namaz kılmak konusunda büyük dirençler yaşadığını kaydeden Sönmez, namaz alışkanlığı ve düzenli namaz kılabilmek için de subliminal telkin hazırladıklarını söyledi.



 Namaz kılmayla ilgili dirençleri olanların, vaktinde namaz kılamayanların ya da bu konuda sorunlar yaşayanların da ayrıca suçluluk duyguları ve pişmanlıkları oluşmakta ve bu durum sürekli tekrarlanmaktadır diyen Sönmez, bu telkinin zaten önceden de olduğunu ve dinleyenlerden oldukça fazla olumlu geri bildirim aldıklarının altını çizdi.



Namazın da oruç gibi psikolojik faktörleri olduğunu söyleyen Sönmez, namaz alışkanlığı oluşturamayan ya da düzenli olarak kılamayan ve bu konuda direnç yaşayan kişilerden gelen talepler doğruıltusunda hazırladıkları bu telkinleri dinleyerek namaz tembelliğinin ortadan kaldırılabileceğini, beynin ve bilinçaltının programlanarak hem zamanında hem de huzurlu bir şekilde namaz kılnabileceğini belirtti. 

Vesveseden Kurtulma Telkini 

Diğer subliminal telkinin ise vesveseden kurtulmak olduğunu belirten Atakan Sönmez bu konuda da oldukça fazla şikayet ve bu konuya yönelik telkin talebi aldıklarını söyledi. Vesvesenin bir çeşit takıntılı düşünceler olduğunu vurgulayan Sönmez, kişinin zihninden geçen anlamsız, düşünmek istemediği şeylere yönelik kendiliğinden oluşan zorlayıcı, tekrarlayıcı ve takıntılı düşüncelerin halk arasında vesvese diye tabir edildiğini söyledi. Bunun oldukça zor olduğunu belirten Sönmez, Türkiye'de bu konuda oldukça fazla sayıda kişinin bu sorunu ya da buna benzer takıntılı düşünceleri olduğunu belirterek, bu takıntılı düşüncelerin daha çok dini konulara ya da temizliğe yönelik olduğunun da altını çizdi. 



Atakan Sönmez şunları söyledi:

"Özellikle Ramazanda oruç tutarken, namaz kılarken ya da dua ederken bu tarz takıntılı düşüncelerin, vesveselerin daha da arttığı gözlemlenmiştir. Kişinin maneviyata yönelik duygu ve düşünceleri, ibadetleri sırasında bu tarz takıntılı, tekrarlayıcı düşüncelere girmesi kişileri hem yormakta hem de bunlardan dolayı da ayrıca suçluluk yaşamaktadırlar. TIP'ta "Obsesif Kompülsif" olarak geçen bu takıntılı durum, halk arasında da vesvese olarak yerini bulmakta. Özellikle Ramazanda, namaz kılarken ya da dua ederken gibi ibadet anlarında bu durumun daha da arttığı, ancak bunun düzelebileceği de bilinmelidir. Bu da psikolojik bir bozukluk olabilir ve bilinçaltındaki bazı duygu ve inançların dışavurumu olarak düşünülmelidir. Bu konuyla ilgili hazırladığımız telkinler de bu durumun düzelmesine ve dönüşmesine yöneliktir. Bu konuya yönelik hazırladığımız subliminal telkinlerden de daha önce oldukça fazla kişiden teşekkür ve olumlu geribildirim aldık. Bu yeni telkinde de güncelleme yaptık. Vesvese telkinini dinleyerek zorlayıcı, takıntılı ve tekrar eden düşüncelerden kurtulmak özellikle Ramazanda oldukça kolay olacaktır."



Daha rahat oruç tutma, namaz alışkanlığı kazanma ve üşengeçliğine son verme ve vesvelerden kurtulma ile ilgili hazırlanan subliminal telkinlerinin de şimdilik sadece Konya'ya özel olduğunu vurgulayan Atakan Sönmez, Konya'da karşılaştıkları sevgi ve gördükleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, bu telkinlerle ilgili Konya'dan çok talep olduğunu ve bu konudaki subliminal telkinlerden ilk olarak oldukça cüzi bir fiyatla Konyalıların yararlanacağını ve şimdilik sadece Konya'ya yönelik olduğunu belirtti.

Sönmez, bütün bu telkinlerin kişiye özel olduğunu ve özel sipariş ile isme özel yapılacağını da sözlerine ekledi.

Atakan Sönmez, "Rahat Oruç Tutma, Namaz Alışkanlığı Kazanma ve Üşengeçliğine Son,  Vesveseden Kurtul" Telkinleri için 0.532.440.90.84 numaralı telefonla irtibata geçilmesi gerektiğini söyledi.

Diğer Haberimiz İçin Aşağıdaki Resme Tıklayınız




ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler